Tunteita ja tuoksuja

*Pressimatka L’Oréalin järjestämä*

Palasin jo lauantaina takaisin Suomeen, mutta blogissa tullaan tovi vielä nauttimaan Pariisin kuvankauniista maisemista. Matkasin tosiaan loppuviikosta kahdeksi yöksi Pariisiin L’Oréalin kutsumana. Reilu viikko sitten Suomessa lanseerattin ranskalainen tuoksumerkki Atelier Cologne, jonka tuoksusarja täydentyi nyt yhdellä uudella tuoksulla lisää. Pääsimme tapaamaan pariskuntaa merkin takana sekä tutustumaan syvemmin Atelier Colognen tuoksujen maailmaan.

Raskauksien myötä olen huomannut herkistyneeni hajuvesille. Olen ollut melkoinen tuoksuintoilija ja käyttänyt hajuvesiä enemmänkin fiiliksen ja vuodenajan mukaan. Viimeiset vuodet ovat kuitenkin herkistäneet hajunystyröitäni ja moni aiempi suosikkituoksu saa minulla aikaan jopa päänsärkyä. Atelier Colognen hajuvedet ovat siitä ihania, että ne ovat koostumukseltaan erilaisia kuin perus parfyymit. Ne ovat sitruspohjaisia ja saaneet inspiraationsa laimeammasta eau du colognesta. Vaikka yhden iltapäivän verran tuoksuttelimme merkin laajaa repertuaaria – ei se nostanut minkäänlaista ärsytystä. Tuoksut olivat niin pehmeitä ja hurmaavia, että tuoksutikkuja saattoi hurmioituneena nuuskutella kaikkia yhtäaikaa.

basker KN COLLECTION
top VERO MODA
leather pants ANDIATA
shoes LOUBOUTIN
bag CHANEL

Tuoksujen lisäksi ihastuin erityisen paljon merkin brändäyksen neurouteen. Kaikella oli oma valloittava tarinansa. Tapasimme merkin perustaneen pariskunnan, keiden romanttinen rakkaustarina on jopa hivenen skandaalinomainen. Ganter ja Cervasel tutustuivat työhaastattelussa ja työskentelevät rinnakkain. Yhtenä iltana he menevät yhdessä illalliselle, missä Ganter kertoo yrittäjäunelmastaan. Samana iltana Cervasel kosii Ganteria. He eroavat aiemmista liitoistaan, menevät naimisiin ja perustavat yhdessä menestyvän tuoksutalon. Myös jokaisen tuoksun takana on oma mietitty tarina. Esimerkiksi uutuustuoksu Iris Rebellen tarina on rakentunut kauniin primaballerinan ympärille ja kuuluu näin:

”Mies piirsi vimmatusti keskittyneenä, loukaten hänen tilaansa kuin olisi ollut ainut koneen penkkirivillä. Kun Iris tästä syystä vaihtoi paikkaansa, mies huomasi hänen kauneutensa eikä saanutkaan enää silmiään irti hänestä…Päiviä myöhemmin teatterin takahuoneessa Iris hermostuneena hengitti odottaen baletin alkua. Hän kurkisti esiripun takaa ja yllättäen näki piirrostaitelijan eturivissä. Hetkessä Iris tunsi olonsa vahvaksi ja rauhoittuneeksi, kuin he olisivat vain kahdestaan.”

Jokaisella tuoksulla on oma tarinansa ja myös tuoksuu siltä. Tässäkin tuoksussa on balleriinamaisen pehmeä sekoitus puuta, ruusua, laventelia ja iiristä. Tuoksu todella tuo mieleen siron suloisen balleriinan valmistautumassa esitykseen esiripun takana hempeän vaaleanpunaisessa tutussa ja kärkitossuissaan. Kokonaisen iltapäivän ajan pääsimme nuuskuttelemaan Atelier Colognen laajaa valikoimaa ja omiksi suosikeiksi ylsi raikkaan sitruksinen Clementine California, viettelevän ruusuinen Rose Anonyme sekä energisen eukaliptuksinen Poivre Electrique. Reilu viikko sitten Helsingin Stockmannille avattiin Atelier Colognen tuoksupiste, missä pääsee haistelemaan näitä samettisen pehmeitä tuoksuja, kuulemaan tarinat niiden takaa ja jopa personoimaan omat tuoksukotelot. Nerokas kokonaisuus, joka on täynnä tunteita ja tuoksuja.

Kuvat Metti Forssell