Se että on eri mieltä, ei tarkoita että on toista vastaan

Oletko koskaan löytänyt itseäsi tilanteessa, missä vietät aikaa kaverin kanssa ja sitten puhe ajatutuu arvostelevaan sävyyn kolmannesta henkilöstä, joka ei ole paikalla ja jonka molemmat tunnette. Jep. Eli tätä surullisen kuuluisaa selän takana puhumista, mihin me kaikki olemme joskus varmasti sortuneet, syystä tai toisesta. Siitä on jo vuosia, kun tein päätöksen, että haluan välttää vastaavaa niin paljon kuin mahdollista. Siitä syntyy vain draamaa ja huonoa mieltä. En halua sanoa mitään, ellei minulla ole jotain hyvää sanottavaa. Uskon, että oikealla asenteella lasin saa helposti näyttämään puoleksi täydeltä puoliksi tyhjän sijaan. Se mitä me puhumme toisista lopuiksi kertoo vain eniten meistä itsestämme. Mutta minut on yllättänyt tämän tavan ajoittainen vastaanotto. Olen monasti kokenut, että vähän hermostutaan tai jopa suututaan, jos ei lähde arvosteluun mukaan. Kun yrittää puolustaa ja yrittää ymmärtää sitä henkilöä joka ei ole paikalla, saa helpommin sitten sen paikalla olevan henkilön suuttumuksen päälleen. Ikään kuin puolustaessasi toista, olisit puhetoveriasi vastaan?

dress MICHAEL MICHAEL KORS / saatu Stockmann
vest ZARA
bag YSL
shoes RAG & BONE
sunnies CÈLINE

Yrittäessäsi avata ymmärrystä tätä kolmatta henkilöä kohtaan et suinkaan tarkoita olevasi puhetoveriasi vastaan. Se on vain yritys tuoda heidän näkemyksiään lähemmäs ja rakentaa siltaa mahdollisen väärinymmärryksen välille. Pääsääntöisesti se onnistuukin. Ulos puhuttu asia saa ilmaa ja sen myötä uutta raikasta näkokulmaa asiaan. Mutta aina näin ei ole. Kannattaa itse myös miettiä, ennenkuin lähtee ”puhumaan pahaa” toisen selän takana. Jos puhetoverisi tekee sitä sinun kanssasi, todennäköisesti hän tekee sitä samaa myös sinun selkäsi takana. Miksi sinä olisit poikkeus? Joten senkin uhalla, että toinen suutuu sinulle, kannustaisin aina yrittämään puolustamaan henkilöä joka ei ole paikalla. Tarjoamaan syitä toiminnalle tai mahdollisia vastauksia hänen puolestaan, kun hänelle itselleen ei siihen tilaisuutta annettu. Tee niinkuin toivoisit sinuakin puolustettavan, kun itse et ole paikalla. Näin mahdolliset eripurat kitketään toivottavasti heti alkuunsa, eikä railoja pääse syntymään. Se katkaisee huhuilta siivet ja tarjoaa rauhaa sekä ymmärrystä kaikille osapuolille. Koska kaikkien ei todellakaan tarvitse nähdä asioita samalla tavalla. Riittää että ymmärtää, että sitä toista tapaa täytyy kuitenkin kunnioittaa.

Life is an echo. What you send out, comes back. What you sow, you reap. What you give, you get. What you see in others excists in you.
-Zig Ziglar

Kuvat Alexa Dagmar