Imetyksestä

my outfit
knit H&M
skirt DANTE / Dots Stores
shoes MODA IN PELLE
bag YSL

Metti’s outfit
dress ZARA
bag GUCCI

Imetys on monelle äidille arka aihe. Moni saattaa jopa kokea paineita siitä imettääkö lastaan vai ei. Suomessa on selvästi havaittavissa, että äitejä kannustetaan täysimettämään vähintään sen neljä kuukautta, mutta mielellään jopa puolivuotta. Imetyksen terveysvaikutuksista puhutaan paljon, mutta mitä sitten jos imetys ei onnistukaan? Imetyksestä puhutaan usein ikään kuin se olisi tahtotila. Tiedän faktana monia ystäväperheitäni seuranneena, että kaikista parhaista yrityksistä huolimatta imetys ei vain onnistu. Moni ystäväni on kuukausien päivät yrittänyt saada imetystä käyntiin kaikin mahdollisin keinoin, mutta itku on kurkussa ja rinnat ruvella. Imetys vain tuntuu sujuvan toisilta helpommin kuin toisilta. Taustalla on todennäköisesti tahtotilan sijaan geneettiset tekijät. Olen kuullut, että siihen voi saada apua holistisilla menetelmillä, esimerkiksi vyöhyketerapian kautta. Mikäli sinulla on näistä kokemuksia kuulisin niistä mielelläni. Uusimmassa Metti ja Hanna -jaksossa puhumme imetyksestä laajempana kokonaisuutena. Miten meiltä onnistui imettäminen? Onko toinen äiti vertaistuki vai tuomitsija? Mistä apua jos imetys ei onnistukaan? Mitä mieltä olemme julkisella paikalla imettämisestä? Alla voit kuunnella jakson imetyksestä, josta riittäisi keskustelunaiheitta loputtomiin ja todennäköisesti tulemme sivuamaan tätä herkkää aihetta vielä useasti.

Kuvat Niki Strbian

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *