Ei se määränpää, vaan matka

*Kaupallisessa yhteistyössä Mercedes-Benzin kanssa*

”Happiness is a journey, not a destination”

Olen viimeisen vuoden aikana herännyt vahvasti siihen, ettei tekeminen tekemällä lopu. Aina ei saisi olla kova kiire suorittamaan ja saada sitä tehtävälistaansa viivattua yli. Toki se tuo mielihyvää kun niitä viivoja saa ruksia, mutta tässä elämäntilanteessa uusia tehtäviä kasaantuu nopeammin listalle kuin edellisiä ehtii vetää yli. Ruuhkavuodet hurahtavat ohi huomaamatta, ellei muista nauttia myös hetkestä. Näihin vuosiin kun mahtuu valtavasti niitä hetkiä, mitä monet kaiholla vuosien päästä muistelevat. Pikkulapsiarki on ehkä yksi elämän kuormittavimpi aikoja, mutta samalla myös ihanimpia. On pystyttävä pysähtymään, nauttimaan ja ottamaan välillä rennosti. Tekee hyvää tehdä puolison kanssa asioita ihan keskenään, nähdä ystäviä kesäiltana terassilla, nostaa jalat illalla sohvan reunalle ja olla tekemättä mitään, vain katsella ja kuunnella omien lasten yhteistä leikkiä tai kuunnella autossa musiikkia ja laulaa täysillä mukana… Elämä on mitä tapahtuu nyt ja se saattaa mennä ohi, jos on liiaksi katse jo seuraavassa. Tänä kesänä aion mennä elämäni ensimmäistä kertaa festareille. Ruis Rockissa esiintyy Chainsmokers ja me Metin kanssa toivomme pystyvämme järjestää niin, että pääsemme hetkeksi irrottelemaan ja lähtemään yhteiselle road tripille Turkuun. Sitä fiilistellessä esittelen teille Mercedes-Benzin uuden A-sarjalaisen, joka mahdollistaa matkasta nauttimisen ihan uudella tavalla.

Mercedes-Benzin uusi A-sarja ei ole vain mukava ajaa, vaan sen mukana tulee lista muita ajoa helpottavia ominaisuuksia. Auto nimittäin oppii tuntemaan sinut. Voit asettaa eri ajajille profiilit ja autolla ajaessasi se hiljalleen oppii sinun tavoillesi. Merkittävä osa A-sarjan käyttöjärjestelmää onkin tekoäly, joka analysoi kuljettajan tekemisiä löytääkseen niistä toistuvia piirteitä.  Jos sinulla on esimerkiksi työpäivän päätteeksi tapana soittaa kotiin, auto nopeasti alkaa itse muistuttamaan samaan tuttuun aikaan ”Soitetaanko kotiin?”. Se myös pistää merkille eniten käytetyt ajoreitit sekä millaisessa lämpötilassa viihdyt parhaiten.

A-sarjan uusi MBUX-tietoviihdejärjestelmä on niin toimiva, ettei sinulla ole edes tarvetta koskea kännykkääsi ajon aikana. Käytössäsi on kahdesta isosta näytöstä koostuva lasiohjaamo, joka toimii kosketusnäytöllä, ratin hipaisupintojen avulla, keskikonsolin kosketuselvyn avulla sekä äänikomennoilla. Järjestelmä on äärimmäisen helppo käyttää. Voit hihkaista ”Hey Mercedes, I am cold” ja auto vastaa lisäämällä lämpötilaa. Äänikomennon avulla voit myös vaihtaa esimerkiksi radiokanavaa tai soittaa haluamallesi henkilölle. Niille ketkä kaupungissa tuskailevat taskuparkkeerauksen kanssa, on ilo ilmoittaa, että A-sarjassa on puoliautonomisen ajon mahdollisuus. Auto siis pystyy parkkeeraamaan itse itsensä, sinun nostessasi kädet ratista.

Kyseessä ei siis ole vain auto, vaan personoitava mobiililaite, joka mahdollistaa sen, että voit itse hidastaa. Auto muistuttaa sinua normaaleista tarpeistasi, minkä takia voit autoon astuessasi hengähtää ja nauttia matkasta. Ehkä jonain päivänä auto vielä tunnistaa lempibiisisi, kääntää volat kaakkoon ja rohkaisee sinua laulamaan täysilla ja tunteella mukana.

Pictures by NIKI STRBIAN

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *