Metin ja Hannan Podcast

Tänään se on tullut ulos, eli minun ja Metin ensimmäinen podcast-jakso. Podcasteja voi kuunnella oman puhelimensa podcastit-sovelluksen kautta (esim. iPhonessa valmiina oletusohjelmana – pieni lila kuvake). Itse olen kokenut helpoimmaksi kuunnella jaksoja ilmaisen Acast-sovelluksen kautta. Acast on Spotifyn kaltainen sovellus audiosisällöille. Mikäli podien kuunteleminen on sinulle uutta, suosittelen lataamaan Acastin. Sen käyttö on ilmaista, toimivaa ja vaivatonta. Sen ladattuasi näppäile hakukenttään Metti & Hanna (muista &-merkki) ja kuuntelu voi alkaa. Teen myöhemmin tänään vielä ohjeet sovelluksen käyttöön ja jakson kuunteluun Instagram-tarinaani.

Mutta mitä podcastit ovat?
Podcast on verkossa julkaistava puheohjelma tai sarja, jota voi tilata ja kuunnella juuri itselleen sopivaan aikaan. Ne ovat kuin audiomaailman oma Netflix. Jaksot ilmestyvät tyypillisesti kerran viikossa tiettynä ajankohtana. Oman suosikkisarjan uuden jakson ilmestymistä odotetaan usein innolla.

Maailmalla podcastit ovat nousseet suureen suosioon ja myös Suomessa ne ovat nyt läpimurron kynnyksellä. Esimerkiksi Ruotsissa suosituimmat podcastit keräävät jopa puoli miljoonaa kuulijaa viikkotasolla. Siellä kehitys lähti liikkeelle siitä, kun suositut bloggaajat siirtyivät poddaamaan. Sama kehitys on näkyvissä myös Suomessa.

Tutkimukset Yhdysvalloista ja Ruotsista osoittavat, että tyypillinen podcastin kuuntelija on urbaani 30 + aikuinen. Kuuntelijat jakautuvat tasaisesti miehiin ja naisiin. Kuuntelijat elävät usein hektistä arkea ja podcastien hyötynä on tietysti se, että niitä voi kuunnella samalla kuin tekee jotakin muuta, esim. ajaa töihin, istuu bussissa, urheilee tai suorittaa kotiaskareita.

Ensimmäinen jaksomme on intro, joka oli itseasiassa täysin koemielessä nauhoitettu. Taustatiimimme halusi antaa meidän kokeilla miltä podcastien nauhoittaminen tuntuu ja vasta siitä lähteä tekemään itse jaksoja. Vuoropuhelu kuitenkin koettiin niin luontevaksi, että päätimme pitää sen ensimmäisenä jaksona. Intro on nimensä mukaisesti johdatus podcastiimme. Kerromme mm. lyhyesti keitä olemme. Miten olemme tutustuneet? Mitkä asiat meitä yhdistää? Mitkä ovat eroavaisuutemme? Miksi aloimme tehdä podcastia? Mitä aiheita tulemme käsittelemään jaksoissamme? Millaisia ruokia meillä tehdään kotona? Suosikkitrendimme tällä hetkellä? Ja paljon muuta.

Joten tästä se alkaa! Ensimmäinen jakso on lyhyempi (22min) mutta seuraavat jaksot ovat kaikki 30-45 minuutin väliltä. Teiltä on ihanasti tullut juttuaiheita kommenttikenttään ja kuulemme niitä ilolla lisää. Jälleen kerran valtava kiitos teille kaikille tästä upeasta kannustuksesta ja tuesta uuden äärellä.

Ps.Voit kuunnella jakson myös tämän linkin takaa! :)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *