Isoisän takki ja rakkaus printtiin

Kuten teille on varmaan jo käynyt selväksi, on ruututrendi edelleen pinnalla ja minunkin sydämeni sykähtelee tälle klassiselle kuosille. Tuossa hiljattain kävin nuorimman poikani kanssa kiertelemässä Helsingin kivijalkaliikkeitä. Tarkoitukseni oli silmäillä mitä kaikkea missäkin on nyt tarjolla ja sitä kautta osata jakaa teillekin vinkkejä. Siinä samassa pidin silmäni auki josko valikoiman seasta löytyisi himoitsemaani ruutua ruskean sävyissä. Ruutua oli erityisen paljon tarjolla nyt Zarassa. Alennustuotteiden joukossa silmäni osuivat ruskeaan takkiin, joka sai sydämeni hypähtämään. Se oli ruskeaa ruutua mitä olin etsimässäkin, mutta tämä pikkuruutu mustana ja ruskeana toi mieleen jotain paljon koskettavampaa – nimittäin isoisäni. Oma hyvin rakas Iiopapani lähti keskuudestamme jo melkein seitsemän vuotta sitten, mutta blogiani pidempään seuranneet hänet muistanevatkin. Kun näin takin toi se hänet välittömästi mieleeni. Iiopapalla oli paljonkin  ruudullisia pikkutakkeja harmaana ja ruskeana, mutta hänellä on ollut puvun takki joka muistuttaa hyvin paljon tätä. Vain takin näkeminen nostatti niin monia lämpimiä muistoja. Onko erikoista, että tietty kuosi voi nostattaa näin paljon tunteita?

Onko teille koskaan käynyt niin, että jokin vaatekappale muistuttaa teitä rakkaasta ihmisestä tai muuten tärkeästä asiasta? En tarkoita perittyjä kalleuksia vaan tällaisia vähän ehkä odottamattomia mielleyhtymiä. Olen yllättynyt miten vahvasti tämä takki tuokin mieleeni isoisäni. Tunneside takkiin oli hetkessä luotu. Pidän siitä hurjasti ja ostin sen kivasti -50% alennettuun hintaan. Erilaiset tuoksut tuovat mieleeni erilaisia aikakausia, hetkiä ja ihmisiä vahvastikin, mutta ensikertaa huomaan että nyt niin tekee printtikuosi. Ainut ehkä vähän verrattavissa oleva ihastus kuviointiin on omakohtaisesti Arabian vanha Valencia-sarja. Isovanhemmillani oli kyseinen astiasto aina käytössä ja sen näkeminen tuo myös heidät aina mieleen.

Kuvat Kaisa Turunen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *