Paluu kirjojen pariin

*Kaupallisessa yhteistyössä BookBeatin kanssa*

Ruuhkavuodet harvemmin jättää käsiä vapaiksi – ainakaan kahta yhtäaikaa. Täten syventyminen kirjan pariin kaksin käsin on ollut lähinnä vain kaukainen haave. Olen lohduttanut itseäni ajatuksella, että tämäkin on vain vaihe. Hektisyys on hetkellistä. Kyllä sitä on taas aikaa kirjojen kahlaamiseen kun lapset tuosta vähän kasvavat. Mutta vastikään ihailemani Maaret Kallio julkaisi toisen kirjansa, Inhimillisiä kohtaamisia. Halusin palavasti päästä syventymään sen pariin, mutta nopeasti huomasin että en sivuakaan ehtinyt lukea kun käsiäni taas tarvittiin. Viikon ja vain muutaman luetun sivun jälkeen törmäsin Maaret Kallion Instagram-kuvassa tarjoukseen: ”Kokeile kirjojen kuuntelua kuukausi maksutta BookBeat äänikirjapalvelun avulla.” Mainos oli kuin minulle tarkoitettu. Nopeasti näppäilin itseni ilmaiselle kuuntelujaksolle nähdäkseni, pystyisinkö palaamaan kirjojen pariin ehkä kuuntelemalla. Meni kaksi viikkoa, ja olin kuunnellut kirjan kannesta kanteen. En pysty sanoin kuvailemaan miten innoissani olen ollut tästä sovelluksesta, joka on mahdollistanut paluuni kirjojen pariin. BookBeat on äänikirjapalvelu, joka toimii samalla tavalla kuin Netflix & Spotify –  16,90 € kuukausimaksulla saat lukea ja kuunnella niin paljon kuin haluat! BookBeatin avulla olen pystynyt avaamaan mieleni kirjojen ihanalle maailmalle, vaikka kädet olisivatkin täynnä. Tässä teillekin neljä arkista hetkeä, joihin kirjojen kuuntelu on minun arjessani istunut.

1.Siivotessa

Imuroidessa, pölyjä pyyhkiessä ja pintoja puhdistaessa olen heittänyt kännykän takataskuun, kuulokkeet korviin ja painanut playta. Miten innoissaan sisäänrakennettu multitaskaajani onkaan tästä yhtälöstä. Saada nyt kämppä siivottua samalla kun ”lukee” hyvää kirjaa. Tehokasta ja ihanaa. Siivous sujuu ihan siinä sivussa.

2.Nukkumaan mennessä

Päivieni päätteeksi luomet ja kädet painavat kuin lyijy ja ihan vain kirjan piteleminen tuntuu pienoiselta kynnykseltä. Miten ihanaa onkaan kun saman asian saa laittamalla silmät kiinni ja painamalla kerran play-nappia. Mikäli luulet nukahtavasi, voit käyttää sovelluksen uniajastin toimintoa: Valitsemasi ajan jälkeen sovellus sammuu automaattisesti. Illalla kirjaa kuunnellessa olen saattanut samalla hoitaa pieniä iltatoimia, kuten harjata hampaita, viilata kynsiä tai rasvata kylmien säiden kuivattamaa hipiää.

3.Matkustaessa

Asumme Helsingin keskustassa, joten liikun paljon jalan. Nykyään kuulokkeet kulkevat aina mukana, sillä kirjaa on mielekästä kuunnella paikasta A paikkaan B kävellessä tai raitiovaunussa istuessa. Erityisesti lomamatkoille BookBeat on erinomaista matkaseuraa. Sen kirjastosta löytyy tuhansia kirjoja, eikä sinun tarvitse kantaa mukanasi kuin puhelin. Kirjoja voi kuunnella ja lukea myös offline-tilassa ilman nettiyhteyttä – muista kuitenkin ladata haluamasi kirja ennen nettiyhteyden menetystä. Rantatuolissakin aika BookBeatia kuunnellessa sujuu rattoisammin kun kädet eivät väsy kirjan kannattelusta.

4.Vaunulenkillä

Miten ihana onkaan nauttia raikkaasta ulkoilmasta pienen vaunulenkin muodssa. Kädet on visusti kiinni rattaissa ja silmät liikenteessä, mutta mieli saa vaellella vapaana virrassaan. Tämäkin hetki saa ihan toisenlaisen syvyyden, kun antaa mielelle ohjattua ajateltavaa kirjan parissa. Miten mahtavaa onkin pystyä yhdistämään reippailu ja hyvä kirja! Myös salillakävijät saavat sovelluksesta ihan uuden luottokaverin.

Kuten huomaatte, kirjaa kuuntelemalla päivästä aukeaa vaikka kuinka monta pientä hetkeä, mitä voi itselleen varastaa. Kerrassaan loistava sovellus. En voi kyllin painottaa miten fiiliksissä sen kaikista mahdollisuuksista olen.

Loppuun minulla on ilo jakaa omalta osaltani teille kuukauden kokeilujakso BookBeatille (kokeilujakso normaalisti 2vkoa). Käy rekisteröitymässä yhteisellä kampanjasivullamme ja kirjojen kuuntelu voi alkaa (tarjous on voimassa vain uusille asiakkaille). Aivan mahtava tapa rauhoittua kaiken saapuvan jouluhärdellinkin keskellä. Laatikoiden ja puurojen keittely sujuu rattoisasti kirjaa samalla kuunnellen. Paras sovellus pitkään aikaan!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *