Syksyn monipuolisin asuste: 4 pointtia sukkahousuista

*Kaupallisessa yhteistyössä Norlynin kanssa*

Viime viikolla näitte postauksia siitä, miten mekko venyy syyskäyttöön asusteiden avulla. Yksi helpoimpia ja toimivimpia vinkkejä on lisätä asuun sukkahousut. Sukkahousut tuovat kaivattua lisälämpöä ja saavat asuihin jopa ihan kokonaan uuden fiiliksen. Mutta sukkahousujakin on niin paljon erilaisia. Tässä seuraavaksi neljän kohdan muistilista sukkahousujen ominaisuuksista, jotta voit löytää juuri sinun tarpeisiisi toimivimman parin.

1. Väri / tyyli

Minä suosin mustia sukkahousuja syksyssä, mutta perusmustan lisäksi voit valita esimerkiksi kuvioidun parin tai jopa värikkäät yksilöt. Tällä hetkellä on muotia pukea housujen alle värikkäät sukkahousut ja vilauttaa väriä vetämällä jalkaan paljastavat sandaalit. Tummaluumu on ollut suosikkiväri monena vuonna. Moni luottaa työpukeutumisessa ja erinäisissä cocktail-tilaisuuksissa pikkumustaan. Yksinkertainen asu saa kertaheitolla uutta mielenkiintoa kun paritat sen kuviollisten sukkahousujen kanssa. Pidän kovin Norlynin valikoiman kuvioista. Juuri tarpeeksi mielenkiintoiset olematta liian erikoiset.

2. Paksuus (den)

Yksi olennainen osa sukkahousujen ostoa on valita käyttötarpeeseen sopiva paksuus. Tällöin puhutaan deniereistä. Mitä paksumpi sukkahousu on kyseessä, sitä korkeampi on denierin (den) luku. Juhlissa suositellaan käyttämään mahdollisimman ohuita sukkahousuja, tällöin puhutaan n.8-15 denierin sukkahousuista. Arkeen kannattaa valita paksummat sukkahousut, sillä sen raskaampi lanka kestää paremmin käyttöä. 20-40 denierin sukkahousut näkyvät vielä vähän läpi (semi-opaque). 40-100 denierin sukkahousut eivät enää niinkään (opaque). Yli 100 denierin sukkahousuista ei näy mitään läpi ja ovatkin paksuudeltaan parhaat talvikäyttöön.

3. Materiaali

Yleisin sukkahousujen materiaali on polyamidi-elastaanisekoite. Niitä on saatavilla mattapintaisina, himmeäkiiltoisina ja kiiltävinä. Talvikäyttöön tarkoitettujen, paksumpien sukkahousujen materiaaleina käytetään myös puuvilla-, villa- tai bambuviskoosia. Itse pidän erityisen paljon merinovillaa sisältävistä sukkahousuista, sillä merinovillan ominaisuudet sopii erityisen hyvin Suomen kylmiin ja kosteisiin sääolosuhteisiin. Merinovilla johtaa kosteutta pitäen ihon kuivana ja lämpimänä. Pidän myös materiaalin pehmeästä ja kutittamattomasta tunnusta. Tämän yhteistyön myötä tutustuin Norlynin Comfy 3D Tights 100den sukkahousuihin, joista tuli yksiä suosikkejani syystalveen. Nimensä mukaisesti 3d elastaanineulos joustaa kolmeen eri suuntaan, tehden sukkahoususta pehmeät, hyvin istuvat ja erittäin kestävät. 100 denierin kangas tekee siitä vielä niin paksun, että jalat saavat lämpöä eikä iho kuulla läpi.

4. Lisäominaisuudet

Tyylin, paksuuden ja materiaalin lisäksi sukkahousuilla on nykyään myös monia lisäominaisuuksia. Sukkahousuista on saatavilla esimerkiksi muokkaavia sukkahousuja, joilla voit tarpeittesi mukaan esimerkiksi litistää vyötäröä ja kohottaa pakaroita. Norlynin Control-sukkahousut ovat juurikin tähän tarkoitukseen. Mallin voimakkaasti muotoileva housuosa antaa vartalolle kauniin siluetin ja sen leveä vyötärönauha ja tasosauma lisäävät käyttömukavuutta. Pitkiin työpäiviin kannattaa myös harkita tukisukkahousuja. Nämä erikoisvalmisteiset sukkahousut parantavat jalkojen verenkiertoa paineen avulla. Norlynin Support-sukkahousut virkistävät jalkoja sekä aktivoivat verenkiertoa. Ne edistävät jalkojen hyvää oloa ja tuntuvat mukavilta päällä koko päivän.

Siinä neljä kohtaa mitä punnita hankkiessasi seuraavia sukkahousuja. Minulle erityisesti syksy on sukkahosujen aikaa, sillä oikein valitut sukkahousut pidentävät monien kesävaatteiden käyttöaikaa. Aina ei tarvitse ostaa uutta mekkoa, vaan sukkahousut voivat tehdä sen kaivatun lisän vanhaan asuun. Usein ne voivat jopa muuttaa koko asun dynamiikan. Syksyn aikana tulette näkemään minulta vielä monia asuja sukkahousuilla asustettuna. Mikäli sinäkin tarvitset uudet sukkahousut arkeasi ja sen asuja tukemaan, saat ostettua omat Norlynit helposti kauppareissun yhteydessä päivittäistavarakaupasta tai voit osallistua tähän arvontaan:

Kerro tämän postauksen kommenttiboksissa millaiset sukkahousut toimivat parhaiten sinun arjessasi ja miten yhdistät ne asukokonaisuuteen? Aikaa osallistua kilpailuun on sunnuntaihin 8.10.2017 asti, jonka jälkeen arvon kaksi onnekasta voittajaa. Voittajat saavat itselleen tuotepaketit syksyn Norlyn-uutuuksista.

Kuvat Kira Kosonen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *