Pikkulapsiarjen kultaiset hetket

Elän parhaillaan kuuluisien ruuhkavuosien keskellä. Päivät pitävät sisällään niin valtavasti tehtävää, suoritettavaa ja hoidettavaa, että pää ei aina pysy mukana. Ei ihme, että moni kokee näiden vuosien olevan elämän raskaimpia aikoja. Mutta vaikka työmäärä on kuormittava, pitäisi silti kaiken keskellä muistaa tämän elämänvaiheen ainutlaatuisuus. Sitä kun niin usein saa kuulla vanhemmilta ihmisiltä surkutteluita siitä, että voi kun olisi osannut nauttia enemmän ajasta kun lapset olivat pieniä.

On enemmän kuin ymmärrettävää että huonosti nukuttujen öiden, pukemistaisteluiden ja soseiden vääntämisen keskellä olo on uupunut. Helpottaa tietää, että kaikki vaiheet ovat vain vaiheita. Joskus nukutaan vielä yöt putkeen, eikä kukaan kilju esiin puskevia hampaitaan. Jonain päivänä lapset pukevat kaikki vielä itse itsensä. Yhtenä päivänä he menevät itse jääkaapille, ja tekevät itse itselleen välipalat. Mutta sen lomassa he kasvavat ulos niin monesta muustakin.

Boys´outfits
beanie GUGGUU
jackets GUGGUU / saatu
pants GUGGUU
shoes ADIDAS

My outfit
beanie J.CREW
coat HOLLIES STOCKHOLM / saatu
shoes TIMBERLAND / saatu

Jonain päivänä tulet ikävöimään sitä sydämen pakahduttavaa iloa, kun lapsesi juoksee sinua kohti maailman suurin hymy naamallaan kädet ojossa valmiina suureen syleilyyn.

Tulet ikävöimään sitä, kun kukaan ei kömmikkään yöllä kainalosi suojaan huonoa unta nähtyään.

Tulet ikävöimään niitä kodin täyttäneitä naurun kiljahduksia ja hulluja iltavillejä, sillä jonain päivänä koti ei olekaan täynnä elämää.

Tulet ikävöimään sitä, kun pieni haluaa tarttua käteesi kaupungilla kulkiessa.

Tulet ikävöimään viikonloppuaamuja, milloin pystyi kellimään sängyssä halien, kutitellen ja kikatellen. Kuinka kurkistus peiton alta saikaan toisen nauramaan ihan vatsanpohjasta asti.

Tulet ikävöimään sitä pienen pyyntöä päästä syliin, kun heidän omat pienet jalkansa väsyivät.

Tulet ikävöimään sitä, kun pieni pyytää saada hyvän yön suukon nukkumaan mennessään.

Koittaa vielä aika, kun kukaan ei itke ovesta ulos lähtiessäsi.

Arki helpottuu kun lapset kasvavat kuormittavasta pikkulapsiarjesta ulos, mutta samalla he kasvavat ulos niistä elämän kultaisimmista ja sydämen sulattavista hetkistä myös. Uudet vaiheet tuovat oman hyvät puolensa mukanaan, mutta näissä pienissä pikkulapsiarjen kultaisissa hetkissä on jotain taianomaisen koskettavaa, mikä jättää lämpimänä lepattavan jäljen sydämeen. Joten muistetaan nauttia näistä hetkistä. Pikkulapsiarki on ainutlaatuisen ihanaa aikaa kaikesta kuormittavuudestaan huolimatta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *