Pienien sanojen ja eleiden suuruus

Onko sinua koskaan harmittanut tilanne missä olet kaupassa ollessasi vahingossa osunut toiseen ja pyytäessäsi anteeksi saanut osaksesi vain puolittaisen paheksuvan katseen?

Tai onko sinua koskaan harmittanut kun olet autolla ajaessasi antanut jalkankulkijalle tietä, mutta pienen käden heilautuksen sijaan sinulle suodaan vaan nopea katse varmistaaksesi että pysähdyt ja sitten ylitetään suojatie kasvot visusti katukivetystä tapittaen?

Tai oletko joskus kiittänyt kaupankassaa palveluksesta ja toivottanut hyvää päivää, mutta kiitostasi ei edes huomioida – saati vastata niinkin pienillä sanoilla kuin ”ole hyvä” tai ”hyvää päivänjatkoa”.

coat ZARA
pants ANDIATA / saatu
blouse LIDL / saatu
shoes LIDL / saatu
scarf DAY Birger et Mikkelsen
bag YSL
earrings ALDO

Vaikka nämä esimerkit ovat pieniä ja ohitsekiitäviä hetkiä, on niillä silti suurempikin merkitys. Ne viestivät siitä, että huomiot toisen ihmisen. Toki on ymmärrettävää että ihminen vaipuu välillä omiin ajatuksiin eikä välttämättä tule huomioneeksi kaikkea ympärillään tapahtuvaa. Mutta silti olisi hyvä yrittää tietoisesti olemaan enemmän läsnä sosiaalisissa tilanteissa. Toisen ihmisen kohtaaminen on aina sosiaalinen tilanne, vaikka hetki olisikin ohitsekiitävä ja henkilö sinulle tuntematon. Maassamme on paljon yksinäisyyttä. Näinkin pienet asiat voivat hiljaa nakertaa toiselle vieläkin yksinäisempää tunnetta. Ihminen on loppujenlopuksi sosiaalinen eläin. Melkein kaikki haluavat tulla nähdyksi, ymmärretyksi ja huomioiduksi.  Miten paljon paremman jatkon päivä saakaan kun

…toinen vastaa ystävällisellä hymyllä ”ei mitään”.

…nostaa kätensä kiitoksen merkiksi ja suo autoilijalle pienen hymyn.

…vastaa toiselle hymyillen takaisin hyvät päivänjatkot.

Joten vaikka nämä lyhyet sanat ja nopeat eleet voivat tuntua pieniltä, niin ei unohdeta niitä. Jokainen saa päiväänsä varmasti hitusen lisää lämpöä, kun saa kohdata toiset ystävälliset kasvot ja juuri sinulle suunnatut sanat.

Kuvat Kaisa Turunen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *