Venetsian hotelli: JW Marriott

Matkamme Venetsiaan oli lyhyt, mutta erittäin antoisa. Koska viivyimme kohteessa vain kahden yön ajan, pohdimme kovasti mistä hotelli olisi järkevin ottaa. Lyhyen matka-ajan takia kallistuimme ensiksi siihen ajatukseen, että ottaisimme hotellin Venetsian vanhankaupungin ytimestä. Niin, että kaikki olisi lähellä eikä aikaa kuluisi liiaksi siirtymisiin. Mutta toisaalta kaipasimme rauhaa. Kaipasimme hiljaisuutta. Hetkiä, jolloin voisimme vain makoilla ja nauttia kauniista säästä jos siltä tuntuu. Monet Venetsiassa käyneet varoittelivat kaupungin valtavista turistimassoista ja tukahduttavan kuumista kaduista joissa ei ilma tunnu kulkevan. Koska arkemme on kovin hektistä halusimme varata hotellin, jonka rauhaan voisimme tarvittaessa vetäytyä. Täten päädyimme JW Marriott nimiseen hotelliin, joka sijaitsi omalla saarellaan n.25min venematkan päässä Pyhän Markuksen aukiolta.

Hotellihuoneemme oli kerrassaan ihana. Se sijaitsi omassa rakennuksessaan saaren hiljaisemmalla puolella. Meillä oli oma pieni etupiha, jonka aurinkotuoleille rojahdimme pariinkin otteeseen nauttimaan kuumasta päivästä. Kuulimme ainoastaan heinäsrikkojen runsaan orkesterin ja puiden hennon kahinan tuulessa. Juuri tätä kaipasimme. Täydellistä rauhaa. Hotellilla on vastaavia huoneita, joiden omalla pikkupihalla on myös pienet uima-altaat ja näkymä pihalta avautuu kaupunkiin ja venetsianlahdelle. Ne ovat hyvin suosittuja, joten pitää olla ajoissa liikenteessä jos sellaisen haluaa itselleen varata.

Kun lämpöasteet kävivät liian kuumiksi, siirryimme allasalueelle vilvoittelemaan. Hotellilta löytyi kaksi eri uima-allasaluetta. Päärakennuksen kattoterassilla olevalta  pieneltä altaalta avautui näkymät venetsianlahdelle ja taustalla soi tunnelmaa luova lounge-musiikki. Kyseinen allasalue oli vain aikuisille. Vaikka me matkustimme ensimmäistä kertaa ilman kaikkia lapsiamme, päädyimme silti oleskelemaan enemmän perhealtaalla, joka sijaitsi keskellä kaunista puutarhaa. Lasten äänet ja heidän riemuisat leikkinsä eivät häiritse meitä tippaakaan. Meille riitti vain se, että he eivät ole meidän vastuullamme ja meidän ei tarvitse nousta tuoliltamme. :D Kyseinen hotelli soveltuu siis loistavasti myös lapsiperheille. Lapsille oli vaikka mitä tekemistä. Iso futiskenttä, seikkailupuisto metsän laidalla, pieni golf-puttigreeni, pomppivat vesilähteet ja sulkapallokenttä muutaman mainitakseni. Voisimme tulla hyvin tänne uudestaan lasten kanssa, kunhan pojat kasvaa sen verran että kärryjä ei enää tarvita.

Hotellilla on oma lautta, joka vie ilmaiseksi vieraitaan aina puolentunnin välein kaupunkiin ja takaisin. Aina tasalta ja puolelta hotellilta lähti vene kohti Pyhän Markuksen aukiota ja toinen vene Pyhän Markuksen aukiolta kohti hotelliamme. Ensimmäinen vene lähti aamulla 8:30 ja viimeinen vuoro ajettiin kello 00:30. Veneessä oli myös pistokkeet puhelimen/tablettien latausta varten. Tämä oli meille täydellistä aikaa levähtää, käydä läpi kuvasaldoa, soittaa kotiin pojille, selata Instagramia ja vain nauttia maisemista. Venematka kesti n.25minuuttia eikä meistä tuntunut kertaakaan siltä, että siirtymisiin olisi mennyt liikaa aikaa. Se oli ihana hetki, kun pääsi kaupungin kuhinasta hotellin saaren rauhaan.

Suosittelen lämpimästi JW Marriottia. Palvelu ja puitteet olivat erinomaiset. Venetsian-matkamme oli todella onnistunut. Koemme, että hotellivalinta oli siihen yksi merkittävimpiä tekijöitä. Venetsian kaupunki oli upea, mutta keskipäivän aikaan turisteja oli todella paljon (varsinkin lauantaina). Toi ihanaa vastapainoa kun pääsi vetäytymään rauhaan niin halutessa ja nauttimaan kauniista kesäpäivästä hotellin vehreässä puutarhassa. Vahva suositus – matkustit sitten lasten kanssa tai ilman.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *