Tinahäät ja 10 asiaa mitä rakastan meissä

Tänään tulee kuluneeksi 10 vuotta siitä, kun sanoin elämäni miehelle tahdon Helsingin Johanneksen kirkossa perheen ja ystävien ympäröimänä. Onneni kukkuloilla liihätin päivän kokovalkoisissa miettien, etten voisi mitenkään enempää rakastaa. Sydän oli pakahtua onnesta. Vuosikymmen on pitkä aika. Siihen mahtuu paljon suuria elämänmuutoksia. Olemme tuona aikana muuttaneet neljän eri maan välillä. Opiskelupaikat ja työpaikat ovat vaihtuneet useasti. Raskaita menetyksiäkin on koettu yhdessä. Suuresti toivottuja lapsia on viimeisen viiden vuoden aikana siunaantunut jopa kolme. Mutta vaikka elämäntilanteet ovat muuttuneet, meidän perustamme on pysynyt kaikki nämä vuodet samana. Suuren merkkipäivämme kynnyksellä olen miettinyt niitä asioita mitkä tekee meistä meidät. Mitkä ovat ne asiat, minkä takia vielä kymmenen vuoden jälkeen mietin, että rakastan vielä enemmän, kuin silloin osasin edes ymmärtää.

1.Molemminpuolinen luotto
Koskaan et ole luottamustani pettänyt, enkä minä sinun. Aina on ollut sataprosenttinen luotto toiseen, mikä on minusta yksi suhteen avainasioita. Menetettyä luottamusta on vaikea saada takaisin. Meille molemmille omat ystävät ovat äärimmäisen tärkeitä ja siksi myös molemmat kannustavat ja yrittävät järjestää niin, että toinen pääsisi aika ajoin viettämään aikaa ihan vain omien ystäviensäkin kanssa. Näinkin tavallinen asia voisi olla vaikeaa, jos luottoa ei olisi.

2.Yhteinen huumori
Me nauramme paljon yhdessä. Arki on hauskaa. Arjen kommelluksiin löytyy melkein aina hauska lainaus suosikkisarjastamme Frendeistä.

3.Nautimme tehdä asioita yhdessä
Vaikka omat ystävät ovat meille tärkeitä, nautimme molemmat ihan hirmuisesti yhdessä tekemisestä. Teemme asioita paljon kahdestaan, mutta paljon myös yhteisten ystävien kanssa. Järjestämme mielellämme juhlia ja käymme ulkona syömässä porukalla. Nyt lasten kanssa käymme päivittäin yhdessä puistoissa, pelaamassa palloa ja treffataan ystävien ja heidän lastensa kanssa. Perheen yhdessä tekeminen on meille parasta puuhaa ja siitä meidän arki täyttyykin.

4.Perhe on tärkein
Meille aina tärkeintä on ollut se, että mitä ikinä muutoksia elmässä tapahtuukin, niin me pysymme yhdessä. Päätökset tehdään aina koko perheen parasta miettien. Kaikki muu ympärillä järjestyy, mutta meille tärkeintä on ollut se, että saamme jakaa yhteisen arjen. Kymmenen vuotta sitten perheemme oli me kaksi ja kaksi koiraamme. Rakkaat Ben ja Zara ovat molemmat siirtyneet jo sateenkaaren toiselle puolen, mutta nyt yhdessä kulkee me ja kolme poikaamme. Perhe on kaiken ydin ja meille molemmille selkeä ykkösprioriteetti.

5.Molemminpuolinen kunnioitus
Meille on aina ollut tärkeää puhua toisille kunnioittavasti. Emme koskaan hauku toisiamme tai puhu toisillemme rumasti. Joskus aniharvoin saattaa ääni nousta, mutta sitäkin pyydetään aina anteeksi. Hän on minulle maailman rakkain ihminen ja hän ansaitsee myös maailman parhaimman kohtelun.

6.Tuki, turva ja kannustus
Olet juureni. Ne ovat niin vahvat, että lujemmatkaan myrskytuulet eivät liikaa heiluta. Mikä tahansa asia mieltäni painaakin, saan rauhan sinun vieressäsi. Tiedän, että sinuun voin aina luottaa ja autat minua eteenpäin kaikin mahdollisin keinoin. Ei ole elämässä asiaa, mitä en vuoksesi tekisi.

7.Arkiset hellyydenosoitukset
Minusta on ihanaa ja tärkeää, että arkinen hellyys ei ole vuosien saatossa jäänyt ruuhkavuosien jalkoihin. Vedät minut kainaloosi kadulla kävellessä kun ihailemme edessä pyöriäileviä pikkumiehiämme. En varmaan edes osaisi kävellä kaupungilla ilman kättä kädessäsi – jos käsiä vaan tarpeeksi vapaana on. Aina ennen kotoa lähtöä käyt varastamassa suudelman. Päivän päätteksi on parasta päästä lepäämään kainaloosi katsomaan televisiosarjoja. Hellä ja rakastava arkinen kosketus on niin tärkeää. Lasten koti on vanhempien välinen suhde.

8.Samat arvot ja avoin keskustelu
Kun melkein 13 vuotta sitten tapasimme yhteisten ystävien kautta, rakastuimme vasta keskustelun kautta. Mietimme hyvin samalla tavalla elämästä. Laitoimme saman verran painoa tietyille asioille ja jaoimme saman arvomaailman. Samat arvot ohjaavat meitä edelleen. Niitä samoja arvoja ja asioita yritämme nyt yhdessä opettaa lapsillemme. Me puhumme kaikesta. Asioita ei haudota. Suora ja välitön kommunikointi on meille tärkeää.

9.Jaettu vanhemmuus
Tiesin alusta alkaen, että olisit mitä upein isä mahdollisille lapsillemme. Nyt meillä on rakkaita jo kolme. Olet niin läsnä oleva ja huolehtivainen isä, että yksi lempiasioitani maailmassa on vain katsella sinua lastemme kanssa. Puet, syötät, leikit, juttelet ja naurat heidän kanssaan päivittäin. Vanhemmuus on kanssasi jaettua, mikä tekee arjestamme hyvin tasapainoista ja onnellista.

10.Täydennämme toisiamme
Sinä olet rauhallisen harkitseva. Minä höyrypäänä menevä toimija. Mutta koska olemme perusluonteeltamme erilaisia, täydennämme toisiamme. Meillä erilaisuus toimii. Opimme toisiltamme jatkuvasti ja sinä teet minusta paremman ihmisen.

Kiitos rakas näistä kymmenestä vuodesta. En pysty sanoin edes kuvailemaan kuinka sinua rakastan ja kuinka onnellinen kanssasi olen. Hyvää kymmenvuotis hääpäivää rakkaimpani!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *