Suomalaisella sydämellä: Riikka Ikäheimo

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi aloitin postaussarjan nimeltä Suomalaisella Sydämellä, jossa nostan suomalaisia osaajia muodin, muotoilun ja tyylin parista. Näin suuresta juhlavuodesta kun on kyse, jatketaan vielä hetki juhlamuodin parissa. Sarjan toisessa jaksossa minulla on ilo esittellä Riikka Ikäheimo. Viehättävä nuori nainen, joka on äärimmäisen lahjakas pukusuunnittelija.

Riikka Ikäheimo (28) sai kipinänsä pukusuunnitteluun unesta. Jo samana aamuna hän istuutui äitinsä ompelukoneen ääreen inspiroituneena. Ensimmäinen puku syntyi vielä samana päivänä. Vanhempiensa kannustamana Riikka päätti lähteä opiskelemaan alaa ja sai opiskelupaikan unelmiensa kaupungista – Pariisista. Kaupungista tuli hänelle pian toinen koti. Hän oppi kielen ja ammensi inspiraatiota kaupungin kauneudesta. Eräänä syysiltana hän kulki kapealla pariisilaisella sivukadulla, jonka varrella oli pieni kangaskauppa. Kaupan ikkunassa komeili kimaltelevat pitsikankaat, jotka pakottivat Riikan astumaan sisään. Hetkessä hän tiesi, että kankaasta olisi tuleva hänen tyylinsä. Tänäkin päivänä Riikka hakee pukujensa kankaat tuosta perheomisteisesta pariisilaisesta pikkupuodista.

Riikasta poikkeuksellisen suunnittelijan tekee se, että hän tekee kaiken itse. Suunnittelee, visioi ja ompelee. Alusta loppuun. Oman kotinsa mukavuudessa. Siellä hän on luovimillaan. Yhteen pukuun menee lukematon määrä työtunteja. Eikä ihme. Hänen pukunsa ovat kuin taidetta. Pariisin lisäksi häntä inspiroi suuresti vanhat elokuvat. Kaikissa hänen puvuissaan on havaittavissa tiettyä vanhan ajan Hollywood-glamouria. Riikka rakastaa kaikkea ajatonta. Hän toivoo, että hänen pukunsa olisivat omistajalleen ajaton ja rakas vaatekappale, jota käytettäisiin aina uudestaan ja uudestaan tilaisuuden salliessa.

Riikan yksi suuria unelmia oli nähdä pukunsa linnan juhlissa. Se unelma kävi toteen loppuvuonna 2015, kun Elina Kiikko asteli sisään hänen turkoosinsinisessä luomuksessaan. Nuoren naisen toinenkin suuri unelma kävi toteen tämän vuoden alussa. Riikka rohkeasti otti yhteyttä Britney Spearsin assistenttiin ja ilmoitti, että on tehnyt lapsuusaikansa idolille kaksi pukua. Britney Spearsin tiimi tapasi Riikan Las Vegasissa, missä Riikka luovutti heille punaisen kimaltelevan iltapuvun ja vihreän kimaltelevan pitsiaamutakin. Pian sen jälkeen hän sai kuulla laulajattaren ihastuneen hänen luomuksiinsa niin suuresti, että tahtoi tavata tämän lahjakkaan suomalaisen suunnittelijan. Ehkä jonain päivänä nämä luomukset nähdään vielä maailmankuulun laulajattaren päällä punaisella matolla.

Olen todella kiitollinen, että sain tämän postaussarjan kautta tilaisuuden tavata Riikan. Tämä ihastuttava ja äärimmäisen herttainen nainen kutsui minut kotiinsa, missä pääsin tutustumaan häneen ja hänen pukuloistoonsa. Päädyimme juttelemaan moneksi tunniksi. Mikä upea ja tarmokas nuori nainen. Hänen lahjakkuutensa lisäksi olen erityisen vaikuttunut hänen nöyrästä rohkeudestaan. Hänellä on suuria unelmia, mutta ennen kaikkea rohkeaa päättäväisyyttä toimia. On ollut valtava ilo häneen tutustua. Poikkeuksellisen lahjakas ja hyväsydäminen nainen, jolle toivotaan onnea ja menestystä kaikkiin niihin unelmiin, joita hän päättää lähteä tavoittelemaan. Pidän hyvin todennäköisenä, että Riikan luomuksia tullaan näkemään vielä maailmanluokan tähtien päällä punaisilla matoilla.

Kuvat / Karoliina Jääskeläinen – Valoon Photography

 • Laura

  Upeita pukuja!!

 • Laura

  Vau mitä pukuja! :o <3 kyllä suomalaisista löytyy hienoja osaajia. :)

  • Hanna

   Kyllä! Mielettömiä lahjakkuuksia! <3

 • Haidi

  Näitä kuvia on odotettu siitä asti kun instastoryssa tuli sneak peak. Enpä osannut arvata mikä upea tarina niihin liittyisi :) ihan mielettömän kauniit puvut ja tuo kangas on kyllä niin upean näköinen! Wau <3 hyvin voisi kuvitella vastaavia pukuja maailmantähdille punaiselle matolle :)

  • Hanna

   Joo oli kyllä kunnia pitää noita pukuja päällä! Niiiiiin upeita mekkoja. Kuin taideteoksia! Ja tosiaan, näkisin nämä helposti hollywoodin punaisilla matoilla…

 • Teija Uomi

  Kiva että tuot suomalaista osaamista esille!

  • Hanna

   Meiltä sitä löytyy kyllä! Nyt sitä vaan rohkeammin viemään maailmallekin! :)

 • Josefiina

  Upeat puvut! Wou!
  Miten olet laittanut hiuksesi? Käytätkö kiharrinta tai föönaatko? :) Juuri tuollaista itsekin olisi kiva saada aikaan!

  • Hanna

   Eivätkö olekin! :) Ja hei minä aina kuivaan hiukset paplareilla! Ja föönaan ne niin kuivaksi! :)

 • Ilona

  Tekstissä 8x “nuori nainen” ? Muuten hyvä ja kiinnostavakin postaus, mutta vähän häiritsi tuo toisto.

  • Hanna

   Siis mä juuri luin äsken postauksen itse ja muakin pisti silmään! :D Naurahdin ääneen kun näin kommenttisi – koska itse juuri päivittelin samaa! :D En ymmärrä miten olen onnistunut noin moneen kertaan sen sinne änkemään?! :D Mutta nyt vähän viilasin ja vähensin! :D Kiitos <3

 • Iina / MouMou

  Apua, miten ihana väri tuossa Kiran mekossa. Ja sun klassinen musta. Voi wow! :)

  • Hanna

   Eikö ole upea! Nuo Riikan puvut ovat vielä upeampia livenä! :O

 • Paula

  Mykistynyt sinusta, Kirasta , Riikasta ja puvuista!

  • Hanna

   Kiitos paljon Paula! Ennustan, että saamme vielä kuulla Riikasta yli rajojen! <3

 • Sara

  Molemmat mekot ovat upeita, ja tuon siskosi mekon väri on aivan upea! Olen tosin jäävi, sillä violetti on lempivärini. ☺

  • Hanna

   Eivätkö olekin! Ja että tuo liila kyllä säkenöi! <3

 • Anna

  Upeita pukuja ja naisia näissä kuvissa :) olisi myös kiinnostanut teidän hieno kuvauspaikka?

  • Hanna

   Voi kiitos kovin! <3 Kuvasimme Suomen kansalliskirjastossa! :)

 • Jenni

  Vau mitä pukuja ja Vau mitä naisia! <3

  • Hanna

   Kiitos! Noissa puvuissa jokainen kyllä saa tuntea hetken olevansa leffastara punaisella matolla! :O

 • Iina

  Oumaikaad mitä hottiksia! Ihan kuin suoraa Hollywoodin punaiselta matolta! Ja mitkä puvut-ai että! Todella taitava suunnittelija ja isot propsit siitä että tekee itse alusta alkaen. WAU!

  • Hanna

   Noi mekot on kyllä niin upeita että kaikki jotka niitä pääsee kantamaan saavat tuntea hetken olevansa jotain leffastaroja :D Niin upeita pukuja!!

 • Kme

  Tähän juttusarjaan sopisi kuin nenä päähän https://www.suomadesign.com – käyppä kurkkaamassa :)

  Mutta mekoista, niiiiin upeita! Kuten mallitkin.

  • Hanna

   Kiitos kovasti vinkistä! :) Käyn kurkkaamassa! :)

   Ja kiitos kovin kauniista sanoista! <3

 • Tami

  Ooo nyt on mielenkiintoinen postaussarja!! Jään innolla oottamaan lisää

  • Hanna

   Ihana kuulla, että pidät! Meidän suomalaiste pitäisi uskoa itseemme enemmän ja myös tsemppaa muita suomalaisia eteenpäin. Uskaltaa markkinoida! Joten siksi tämä sarja <3 Meillä Suomessa kun on HURJASTI osaamista. Olemme vain liian usein liian vaatimattomia.

   • Tami

    Täyttä totta! Siistiä että nostat esiin ja käytät blogia tämmöseen tarkotukseen, lisää kyllä hurjasti näitten tekijöitten näkyvyyttä :)

    • Hanna

     Voi kiitos, ihanaa että sinäkin pidät tätä tärkeänä. Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi tätä on erityisen ihana tehdä! <3

 • Saikku

  Apua, miten upeita pukuja ja kauniita naisia! Tämä postaussarja on todella mielenkiintoinen ja tärkeää näkyvyyttä suomalaiselle designille ja lahjakkuudelle. Ah mä melkein pakahdun näiden kuvien kauneuteen!

  • Hanna

   Ihana kuulla että pidät! :) Koska itsekin koen asian tärkeänä – erityisesti se, että me suomalaiset olisimme ylpeitä omasta osaamisesta ja veisimme osaamistamme rohkeasti maailmalle! <3 Ja kiitos kuvista Karkille <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Toimitus suosittelee

>