Suomalaisella sydämellä: Riikka Ikäheimo

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi aloitin postaussarjan nimeltä Suomalaisella Sydämellä, jossa nostan suomalaisia osaajia muodin, muotoilun ja tyylin parista. Näin suuresta juhlavuodesta kun on kyse, jatketaan vielä hetki juhlamuodin parissa. Sarjan toisessa jaksossa minulla on ilo esittellä Riikka Ikäheimo. Viehättävä nuori nainen, joka on äärimmäisen lahjakas pukusuunnittelija.

Riikka Ikäheimo (28) sai kipinänsä pukusuunnitteluun unesta. Jo samana aamuna hän istuutui äitinsä ompelukoneen ääreen inspiroituneena. Ensimmäinen puku syntyi vielä samana päivänä. Vanhempiensa kannustamana Riikka päätti lähteä opiskelemaan alaa ja sai opiskelupaikan unelmiensa kaupungista – Pariisista. Kaupungista tuli hänelle pian toinen koti. Hän oppi kielen ja ammensi inspiraatiota kaupungin kauneudesta. Eräänä syysiltana hän kulki kapealla pariisilaisella sivukadulla, jonka varrella oli pieni kangaskauppa. Kaupan ikkunassa komeili kimaltelevat pitsikankaat, jotka pakottivat Riikan astumaan sisään. Hetkessä hän tiesi, että kankaasta olisi tuleva hänen tyylinsä. Tänäkin päivänä Riikka hakee pukujensa kankaat tuosta perheomisteisesta pariisilaisesta pikkupuodista.

Riikasta poikkeuksellisen suunnittelijan tekee se, että hän tekee kaiken itse. Suunnittelee, visioi ja ompelee. Alusta loppuun. Oman kotinsa mukavuudessa. Siellä hän on luovimillaan. Yhteen pukuun menee lukematon määrä työtunteja. Eikä ihme. Hänen pukunsa ovat kuin taidetta. Pariisin lisäksi häntä inspiroi suuresti vanhat elokuvat. Kaikissa hänen puvuissaan on havaittavissa tiettyä vanhan ajan Hollywood-glamouria. Riikka rakastaa kaikkea ajatonta. Hän toivoo, että hänen pukunsa olisivat omistajalleen ajaton ja rakas vaatekappale, jota käytettäisiin aina uudestaan ja uudestaan tilaisuuden salliessa.

Riikan yksi suuria unelmia oli nähdä pukunsa linnan juhlissa. Se unelma kävi toteen loppuvuonna 2015, kun Elina Kiikko asteli sisään hänen turkoosinsinisessä luomuksessaan. Nuoren naisen toinenkin suuri unelma kävi toteen tämän vuoden alussa. Riikka rohkeasti otti yhteyttä Britney Spearsin assistenttiin ja ilmoitti, että on tehnyt lapsuusaikansa idolille kaksi pukua. Britney Spearsin tiimi tapasi Riikan Las Vegasissa, missä Riikka luovutti heille punaisen kimaltelevan iltapuvun ja vihreän kimaltelevan pitsiaamutakin. Pian sen jälkeen hän sai kuulla laulajattaren ihastuneen hänen luomuksiinsa niin suuresti, että tahtoi tavata tämän lahjakkaan suomalaisen suunnittelijan. Ehkä jonain päivänä nämä luomukset nähdään vielä maailmankuulun laulajattaren päällä punaisella matolla.

Olen todella kiitollinen, että sain tämän postaussarjan kautta tilaisuuden tavata Riikan. Tämä ihastuttava ja äärimmäisen herttainen nainen kutsui minut kotiinsa, missä pääsin tutustumaan häneen ja hänen pukuloistoonsa. Päädyimme juttelemaan moneksi tunniksi. Mikä upea ja tarmokas nuori nainen. Hänen lahjakkuutensa lisäksi olen erityisen vaikuttunut hänen nöyrästä rohkeudestaan. Hänellä on suuria unelmia, mutta ennen kaikkea rohkeaa päättäväisyyttä toimia. On ollut valtava ilo häneen tutustua. Poikkeuksellisen lahjakas ja hyväsydäminen nainen, jolle toivotaan onnea ja menestystä kaikkiin niihin unelmiin, joita hän päättää lähteä tavoittelemaan. Pidän hyvin todennäköisenä, että Riikan luomuksia tullaan näkemään vielä maailmanluokan tähtien päällä punaisilla matoilla.

Kuvat / Karoliina Jääskeläinen – Valoon Photography

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *