Banaanivohvelit

Ja lisää ruokapostauksia ulos! Sitä pääsiäinen minulle pitkälti onkin: hyvää ruokaa, yhdessäoloa ja suklaalla herkuttelua. Nämä kuvat tosin ovat viime viikonlopulta. Sain Wilfalta lahjaksi vohveliraudan ja sen myötä innostunut tekemään pojilleni viikonloppuvohveleita. Helppoa, nopeaa ja herkullista. Viimeksi oli vuorossa banaani-suklaa-vohvelit ja tänään ollaan herkuteltu mansikka-kermavaahto-täytteellä. Ihana tapa aloittaa sunnuntaipäivä koko perhe aamupalapöydän ääressä. Postauksen kuvat on taas toteutettu melkoisella blogikuorrutuksella. Voin sanoa, että ei kyllä annettu meidän marakattien syödä nutellalla täytettyjä vohveleita meidän puhtaan valkeissa ja raikkaissa perkaalilakanoissa.  Tosin en voisi suklaalla kuorrutettuja vohveleita itsekään sängyssä syödä – ikuinen sottapytty mikä sottapytty.

Vohveliohje:
2 munaa
4dl maitoa
3dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhe
1tl vaniljasokeri
1/2tl suola
2rkl voita / juokseva margariini

1.Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhojen joukkoon. Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää suola ja juokseva margariini.
2.Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
3.Kuumenna vohvelirauta paistokuntoon ja valmistele lisukkeet.
4.Paista taikinasta vohveliraudalla ohuita vohveleita.
5. Tarjoa vohvelit kuumina ja käytä lisukkeita makusi mukaan. Kokeile marjoja, hedelmiä, suklaata, hilloa, siirappia, kermavaahtoa tai vaikkapa jäätelöä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *