Mint Matcha Latte

mint matcha latte -2367

Jokainen aamuni lähtee käyntiin kahvikupillisella. Mutta yleensä en juo sitä yhtä kuppia enempää päivässä, sillä muuten saan helposti jo pienoista tärinää. Iltapäivisin sitä usein kuitenkin kaipaa lyhyen ja lämpimän hemmotteluhetken. Viime vuonna löysin siihen uuden suosikin: Matcha Latte.

Matcha Latte on maitopohjainen (alunperin kai kuitenkin vesipohjainen, mutta nykyisin kahviloista valtaosa taitaa tehdä maitoon) vihreä tee, joka valmistetaan pulverimaisesta matcha-vihreäteejauheesta. Jauhetta myy Helsingissä monet eri teeputiikit ja luontaistuotekaupat. Itse ihastuin juomaan Los Angelesissa asuessani. Rakkaan suomalaisen ystävättäreni kanssa tuli tasaisin väliajoin käytyä legendaarisessa Urth Caffé:ssa, missä herkkuani oli kylmä vihreä tee -pohjainen kuplatee (Maroccan Mint Tea Boba – NAM!) sekä pehmeän samettinen ja lämmin japanilainen matcha latte. Kuplateetä en ole vielä Helsingin keskustasta löytänyt, mutta matcha lattea olen päätynyt tekemään kotona. Pientä välineurheilua, mutta kun rutiinin oppii niin erittäin nopea ja helppo tehdä. Itse tykkään lisätä teen sekaan vielä hieman minttuaromia. Sen häivähdys tekee hetkestä entistäkin herkullisemman.

Minttu matcha latten tekoon tarvitset:
matcha-jauhetta
maitoa (tai soija- / mantelimaitoa)
hunajaa tai sokeria makeutukseen
bambuvispilän (Oman bambuvispilän ostin Kluuvissa sijaitsevasta Chaya-teekaupasta)
piparminttuaromia

mint matcha latte -2302

Jos matcha latten tahtoo tehdä hyvin perinteisesti, on sen teko jo melkoista hifistelyä, mutta seuraavilla vaiheilla minä olen saanut aikaiseksi erittäin pehmeän ja maistuvan matcha latten.

  1. Mittaa n. puoli teelusikallista matcha-jauhetta teekuppiin. (Jos omistat hienon siivilän voit siivilöidä teejauheen paakkujen välttämiseksi. Minä en ole siivilää kuitenkaan käyttänyt, vaan vispannut tarpeeksi tarkkaan jauheen nesteen sekaan.)
  2. Kaada tilkka lämmintä vettä jauheen sekaan niin, että jauhe on helppo kokonaisuudessaan veden sekaan sekoittaa.
  3. Sekoita matcha-jauhe veden sekaan bambuvispilällä (jos et omista bambuvispilää, haarukka tai lusikkakin käy, mutta silloin on vaikeampi saada nesteestä kuohkeaa ja tasaista). Pyri käyttämään hyvin nopeita ranneliikkeitä ja liikuttamaan lusikkaa tai vispilää siksakkimaisesti.
  4. Sekoita machaa minuutti tai pari, kunnes juoman pinnalla on tiheä ja kaunis teevaahto.
  5. Tässä vaiheessa minä olen vispannut sekaan vielä hieman sokeria ja minttu-uutetta.
  6. Lämmitä maito tai jos sinulla on käytössä maidonvaahdotin – vielä parempi. Itse olen käyttänyt tähän Nespresso-koneeni maidonvaahdotinta. Toimii kuin unelma.
  7. Lisää lämmin maitovaahto matcha-nesteen sekaan ja nauti!

mint matcha latte -2316 mint matcha latte -2322 mint matcha latte -2352 mint matcha latte -2371

Siinä se on: herkullinen ja lämmin minttu matcha latte. Itse juon tätä puhtaasti sen takia, että se on nin hyvää, mutta vihreän tee-pohjan ansiosta sen terveysvaikutuksiakin hehkutetaan laajasti. Oli miten oli, niin hyvää se ainakin on!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *