2000-luvun matkavinkki USA:han

usaapps-9718 TEXT

Ennen kuin jaan vinkkejä Los Angelesin parhaista nähtävyyksistä, ravintoloista ja parhaista paikoista lasten kanssa matkustaville, aloitetaan pienellä vinkillä siitä, mitä kannattaa tehdä ennen matkan alkua. Jo koti-Suomessa suosittelen lataamaan kaksi puhelinsovellusta, joista oli ainakin minulle suurin apu amerikanvuotenamme. Ne olivat kaupunkiopas YELP sekä kuljetusvälittäjä UBER.

YELP

usaapps-9720

YELP on kätevä kaupunkiopas, joka paikantamisen avulla näyttä sinulle lähialueen palvelut. Jos olet esimerkiksi ihailemassa merkkiliikkeiden valikoimaa Rodeo Driven nurkilla Beverly Hilssissä ja nälkä yllättää, voit Yelpin avulla katsoa kaikki lähelläsi olevat ravintolat. Voit myös tarkentaa hakua, jos mielesi tekee vaikkapa meksikolaista. Ravintolahausta löydät kaikki lähiravintoloiden yhteystiedot, ruokalistat, muiden ruokailijoiden suositukset ja jopa annoskuvat. Kunhan puhelimestasi löytyy google maps sovellus, pystyy Yelp myös neuvomaan sinulle suorimman tien valitsemaasi ravintolaan. Ja haku ei rajoitu pelkästään ravintoloihin. Voit etsiä myös lähimmät ruokakaupat, kauneushoitolat, bensa-asemat tai vaikkapa raha-automaatit. Melkein kaikki lähipalvelut löydät sovelluksesta, kun vain oikeilla hakusanoilla etsit.

UBER

usaapps-9724

Los Angeles levittäytyy hyvin laajalle alueelle ja siellä riittää paljon tehtävää ja nähtävää. Jos te haluatte saada kaupungista mahdollisimman paljon irti, suosittelen ehdottomasti auton vuokrausta. Jos ei koko ajaksi, niin ainakin edes muutamaksi päiväksi. Näin voitte käydä ihailemassa rannan ikonista Santa Monica Pieriä, ajaa päiväksi Anaheimissa sijaitsevaan Disneylandiin, käydä ihailemassa rauhallista Manhattan Beachin idylliä tai ajelemassa pitkin Beverly Hilssin hulppeita ja näyttäviä katuja. Mutta jos auton vuokraus vilkkaassa kaupungissa jännittää, on erittäin toimiva vaihtoehto UBERn käyttö. Se toimii kuin taksi, mutta sovelluksensa ansiosta äärimmäisen kätevä, kun näet etukäteen koska ja kuka kuski saapuu sinua hakemaan, matkan arvioidun hinnan (joka on muuten huimasti taksia edullisempi) sekä matkan arvioidun keston. Suomessa sovellus kuuluu vielä harmaaseen alueeseen, mutta Kaliforniassa se on erittäin suosittu kuljetuspalvelu. Kaikki käyttävät Uberia (koska julkinen liikenne on Kaliforniassa vieläkin yllättävän huonoa). Minäkin käytin palvelua silloin, jos suuntasin esimerkiksi tyttökavereideni kanssa syömään West Hollywoodiin päin ja tiesin ottavani viinilasillisen ruokailun yhteydessä. Turistin on hyvä tietää, että taksia ei käytä kaupungissa enää muut kuin edullisemmasta vaihtoehdosta tietämättömät turistit. Ja harva kävellee yhtään minnekään. Valinta on paikallisilla melkein aina Uber.

usaapp

Loppuun on huomautettava, että suomalaiset liittymät toimivat ainakin Kaliforniassa erittäin huonosti. Kun meillä oli vieraita Suomesta käymässä, oli heillä aina vaikeuksia päästä puhelimella läpi (soittaen/ tekstiviestillä / whatsappilla), jos he eivät olleet saaneet puhelimiaan ilmaiseen Wifiin yhdistettyä. Ja ilmaiset WiFit ovat Losissakin enemmän vain ostoskeskusten ja kahviloiden hienouksia. Tien päällä kuuluvuutta ei siis juurikaan ole. Täten suosittelen lämpimämsti myös prepaid-liittymän hankkimista matkan ajaksi. Näin voit käyttää puhelintasi navigaattorina melkein kaikkialla suurkaupunkiseudun alueella. Minulla ei ole amerikkalaisesta prepaid-liittymästä kokemusta, muuta kuin siskoni Kiran kautta. Hän otti muutaman viikon Losi-lomallan prepaidin, johon oli hyvin tyytyväinen. Sen me hommasimme hänelle heti seuraavana päivänä hänen saavuttuaan, ja prosessi kesti reilun tunnin.

Joten siinä kaksi toimivaa sovellusta USAn matkalle. Onko teillä muilla suositella joitain loistavia puhelinsovelluksia, jotka ovat erityisen toimivia ulkomaanmatkoilla? En tiedä onko GROUPON sivustolla kuinka toimivaa puhelinsovellusta, mutta heidän nettisivultaan kannattaa ainakin ennen matkaa kurkkia, löytyisikö edullisempia diilejä kartoittamiisi hotelleihin tai räätälöityjä ruokailutarjouksia kiinnostaviin ravintoloihin. Minä löysin heidän sivuiltaan tarjouksen (-50% kun varasi kahdelle ratsastajalle samalla) eräälle hevosvaellukselle Santa Monican ja Pacific Palisadesin välimaastossa kohoaville vuorille. Siihen tarjoukseen tartuin ystävättäreni kanssa nopeasti ja kävimme vielä saman viikon aikana sen tekemässä. Oli upea kokemus! Mitkä näkymät Los Angelesin keskustaan kuin Tyynellemerelle! Siitäkin tulossa lisää vielä lähiaikoina.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *