Scent of summer

Blogiani pitkään lukeneet muistavat varmaan, että olen melkoisen ahkera hajuvesienkerääjä. Rakastan nuuskutella uutuustuoksuja ja mukaan niitä on tarttunut luvattoman paljon. Minulla ei täten ole ”sitä yhtä luottotuoksua”, vaan käytän hajuvesiä/parfyymejä täysin vuodenajan sekä mielialojeni mukaan. Kesällä minulla on omat suosikkituoksuni, jotka tällä hetkellä löytyvät meikkipöytäni oikeasta nurkasta.

Kesällä suosin pehmeitä, raikkaita, kukkaisia sekä jopa karkkisia tuoksuja. Uusin tuttavuuteni (ja tänä kesänä toistaiseksi eniten käyttämäni) on Guerlainin Aqua Allegoria-sarjan Lys Soleia -tuoksu, jonka sain kokeiluun tältä yhteistyökumppaniltani, kun heidän tuotteidensa suuri fani olen.

Minulla ei ole henkilökohtaisesti kokemusta Aqua Allegoria -sarjan aiemmista tuoksuista, joita on vinoksi pinoksi asti kukkaisilla- sekä hedelmäisillä vivahteillaan. Onko lukijoissa ketään, joka olisi niitä omistanut? Millaisia kokemuksia teillä niistä on?

Tämä uutuus, Lys Soleia, on aurinkoinen kukkaistuoksu. Sen alkutuoksuna on käytetty bergamottia, sitruunaa sekä palmunlehtiä. Pienen tovin jälkeen sydäntuoksuna nousee esiin lilja (lempikukkani), Ylang-Ylang-puu sekä aurinkoiset hedelmät kuten appelsiini. Lopuksi pohjatuoksuna on hieman raskaampia ainesosia kuten tuberosaa, vaniljaa ja myskiä. Näistä kolmesta eri tuoksutasosta kuulee puhuttavan englanniksi myös nuotteina. Mikäli haluat lukea näistä hieman lisää, olen kaksi vuotta sitten kirjoittanut tämän pienen tietoiskun tuoksuista ja niiden käyttöominaisuuksista.

Uutukaisen vierestä löytyy muutama vanha suosikki. Vuosi sitten ihastuin päätä pihkaa Biothermin vartalosuihkeisiin, joita käytän ahkeraan. Sain aikoinaan kokeiluun sarjan kaikki neljä tuoksua, joista kaksi oli erityisesti minun mieleeni: Sininen Eau de Pure tuoksu, joka on saanut inspiraationsa villinä virtaavilta vesiputouksilta ja raikkaan vihreältä luonnolta. Sen tuoksu sisältää paljon vihreitä ainesosia, kuten kiwiä, limeä sekä vihreää teetä.

Myös oranssi Eau d’Énergie on yhtä ahkerassa käytössä kuin sininenkin ihanuus. Nimensä mukaisesti tämä tuoksu on energisoiva, joka saa luonnollisen raikkaan puhtinsa auringon hedelmistä kuten appelsiinin hedelmälihasta, makeasta mandariinista, kirpeästä sitruunasta sekä pehmeästä aprikoosista. Biothermin tuotekuvauksen mukaan tuoksu sisältää aavistuksen kosteuttavia ainesosia, jotka näkyvästi myös elävöittävät ja pehmentävät ihoa. Nämä vartalotuoksut tuntuvat hyvin kevyiltä raikkailla tuoksuillaan, joten ne ovat suosikkini kuumina kesäpäivinä.

Yleisesti ottaen Escadan tuoksut ovat erityisesti mieleeni. Menneisyydessä heidän kesätuoksunsa (kuten sexy graffiti) ovat olleet suuria suosikkejani. Näin vanhemmiten ne kuitenkin tuntuvat hieman liian makeilta omalle iholle. Olin kovin innoissani kun kuulin niiden tulevan limited editionina markkinoille tänä kesänä, mutta nopeasti tax freessä sexy graffitia nuuskuteltuani (ja monien nuoruusvuosien muistojen kavutessa mieleeni :D) jäi pullo kuitenkin hyllyyn. Talvisin käytän mm. Escadan Magnetism tuoksua sekä kesäisin minulla on jo muutaman vuoden ollut käytössä merkin Absolutely Me-tuoksu. Tuoksun maahantuoja kuvailee tuoksua näin:

Absolutely Me –tuoksun on innoittanut ruusumacaron –leivos, johon sekoittuu pehmeä vadelmakastike. Nämä saavat aikaan tuoksun, joka on intensiivisen raikas ja herkullisen syötävä.

Tuoksu aukeaa hedelmäisen kukkaisella huumaavan murskatun vadelman ja hienostuneen ruusun pirskahduksella, jota korostaa mausteisen vaaleanpunaisen pippurin kosketus. Yhdessä ne luovat raikkaan, hedelmäisen ja kirkkaan ensivaikutelman. Tämä lumoava yhdistelmä ilmentää tämän päivän tyylikkään naisen eloisaa energiaa ja vangitsee hänen nuorekkuutensa kaikessa raikkaudessaan.

Siinä oli tämänhetkiset suosikkini kesätuoksuista.

Onko sinulla kokemusta joistakin näistä tuotteista?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *