4 asiaa, mitä tekisin nyt häissäni toisin

Kesä on häiden juhlaa. Muutaman viikon päästä tulee kuluneeksi 11 vuotta siitä, kun itse astelin alttarille sanomaan tahdon elämäni rakkaudelle. Päivä oli mahtava ja muistelemme sitä lämmöllä usein. Meillä oli todella onnistuneet juhlat. Mutta nyt yli vuosikymmen myöhemmin, on muutama asia mitä tekisin toisin jos voisin. Olimme ystäväporukastamme ensimmäiset, jotka menivät naimisiin. Olinhan itsekin tuolloin vasta 22-vuotias. Meillä ei ollut juuri kokemusta tai vertailupohjaa ja me sekä ystävämme olimme vielä kovin nuoria. Seuraavaksi neljä asiaa, mitä tekisin toisin tänäpäivänä.

shirt ZARA
leather pencil skirt DOTS
shoes DOLCE & GABBANA
bag GUCCI

1.Morsiusneitojen mekot
En tiedä syyttääkö jenkkileffoja, mutta jostain syystä minulla oli sellainen päähänpinttymä, että olisi ihanaa jos morsiusneidoilla olisi kaikkilla samat mekot päällä. Näin vieraat tunnistaisivat helposti ketkä kuuluvat ns. hääseurueeseen. Täten yhdessä tyttöjen kanssa netistä tilasimme kaikille samanlaiset mekot, jotka minä tytöille ostin. Morsiusneitoja oli kuusi ja kaikilla tietysti eri vartalomuodot, ei yksi ja sama mekko tietystikään voi kaikille olla täysin mieleinen. Jos tänä päivänä tekisin häät uudestaan, en pyytäisi tyttöjä laittamaan samaa mekkoa päälle. Valitsisin varmaankin vain jonkin väriteeman, ja pyytäisin kaikkia laittamaan sen oman mekon mikä väriteemaan sopisi. Näin jokainen saisi valita päälleen sen sopivimman mekkomallin, jossa itsellään on mukavin olla.

2.Hääkuvien otto aikaisemmin
Me otimme omat hääkuvat nopeasti kirkosta siirtymisen ja vastaanoton välillä hääpaikan läheisyydessä. Aikaa ei siis hurjasti ollut ja paikkakaan ei ollut optimaali koska se valittiin vain kätevän sijainnin takia. Minulle / meille oli tuolloin niin kovin tärkeää, että näkisimme hääpäivänä ensimmäistä kertaa vasta kirkossa alttarilla. Nyt jos tekisin uudestaan, ottaisin hääkuvat ennen seremoniaa ja videoisin hetken, kun näemme siellä ensimmäistä kertaa. Kuvat tuolta päivältä kun ovat äärimmäisen tärkeitä muistoja vuosikausiksi eteenpäin, ei niiden ottamisessa saisi olla kiire. Tämän takia meillä ei ole kunnon potrettihääkuvaa tuolta päivältä. Onneksi itse hääpäivältä on niitä ihania hetkiä kylläkin taltioitu kuviin <3 Ehkä vielä joskus repäisemme ja otamme hääpotrettikuvat – yli 10 vuotta myöhemmin! :D

3.Alkoholitarjoilu
Minä ja mieheni emme ole koskaan olleet kummoisia alkoholin ystäviä. Vasta viimeisten vuosien aikana olemme alkaneet nauttia hyvästä viinistä hyvän ruoan kanssa, mutta muuten oma alkoholinkäyttö on ollut meillä todella vähäistä. Täten emme halunneet häidemmekään olevan kovin alkoholinhuuruiset – me ja ystävämme kun olimme vielä tuolloin melko nuoria. Ruokailun aikana oli vapaa kaato ja perinteiset kahviliköörit ja konjakit, mutta alkoholitarjoilu ei meillä jatkunut yömyöhään. Ruokailun jälkeen ei enää ollut alkoholitarjoilua, mutta juhlapaikassamme oli kyllä oma baari, mistä halukkaat saivat käydä ostaa juomia. Jälkikäteen tämä tuntuu todella typerältä. Uudestaan jos järjestäisin niin alkoholitarjoilu kestäisi läpi juhlien. Tosin meillä porukka jaksoi tuolloin kyllä huolella bilettää. Valtaosa ystävistämme juhli täysillä kolmeen saakka, kunnes juhlapaikkamme suljettiin.

4.Videokuvaaja
Yksi harmillisimpia asioita mitä en tajunnut häihimme varata oli videokuvaaja. Tämä harmittaa kaikista eniten. Puheet ovat minusta häiden parasta antia. Meillä ei ole mitään niistä ihanista hääpuheista videoituna. Tämä oli suurin virhe ja sitä en voi koskaan paikata. Eli jos häitä suunnittelette, muistattehan varata myös videokuvaajan ja painottaa, miten tärkeää on saada puheet nauhalle.

Vaikka olimme nuoria ja häiden järjestämisessä kokemattomia, onnistuimme muuten mielestäni erinomaisesti. Me todella nautimme hetkestä (tuolloin ei ollut somea tai edes facebook-tiliä! :D) ja tunnelma oli katossa alusta loppuun. Kuunelkaahan lisää muisteluita häistämme sekä vinkkejä häiden järjestelyyn viimeisimmästä Metti & Hanna Podcast-jaksosta. Rakkauden täyteistä kesää kaikille!

Kuvat Metti Forssell