Himoliikkuja – näin pidät huolta kauneudestasi!

Sporttimimmi haluaa pitää kuntonsa lisäksi huolta myös kauneudestaan.

Kauneus, meikkaaminen, ihonhoito ja hiusten peseminen saattavat tuottaa päänvaivaa aktiiviselle liikkujalle. Kun suihkussa käy pari kertaa päivässä, ei kauneudenhoitoon halua käyttää liikaa aikaa. Ajansäästön lisäksi tuotteiden tulee toimia, eikä aiheuttaa ärsytystä useasti käytettyinä. Seuraavassa muutama vinkki urheilevan kauneudenhoitoon.

Sarjasuihkuttelijalle

Suihkussa käyminen kuivattaa ihoa, kynsiä ja hiuksia. Valitse suihkusampooksi hellävaraisia öljypohjaisia tuotteita. Suosi runsaasti öljyjä sisältäviä vartalovoiteita ja tehokkaita jalkavoiteita. Jalkojen kovettumiin auttavat karbamidia ja kuorivia ainesosia sisältävät voiteet ja hoitotuotteet.

Käytä aina kosteuttavia hiustuotteita ja hoitoaineita, jotka jätetään hiuksiin. Kynnet ja kynsinauhatkin kuivuvat jatkuvasta vedellä läträämisestä. Satsaa hyvään kynsinauhaöljyyn ja käytä sitä päivittäin.

Lue myös: Mistä jälkihiki johtuu?

Iho tasapainoon

Jatkuva hikoilu aiheuttaa iho-ongelmia. Puhdista kasvot aina hikiliikunnan jälkeen huolellisesti. Jos ihosi on rasvoittuva tai epäpuhdas, putsaa kasvot salisyylihappoa sisältävällä geeliputsarilla. Jos ihosi taas ritisee kuivuuttaan ja punoittaa ärtyneenä, puhdista se hellästi puhdistusmaidolla ja pyyhi maito kasvopaperilla pois. Käytä säännöllisesti joko puhdistavia tai kosteuttavia naamioita.

Jos naama pukkaa näppyä ja alkaa kiiltää helposti, suosi epäpuhtaalle iholle tarkoitettuja mattakosteusvoiteita. Herkästi punoittavalle iholle sopivat couperosaihon hoitotuotteet. Suihkutettava kasvovesi kosteuttaa ja virkistää heti liikuntasuorituksen jälkeen.

Lue lisää: Näppyjä ja punotusta? Näin heität hyvästit ihon helotukselle!

Kauneus ja kestomeikit

Moni meistä kaipaa pientä ehostusta treenatessakin. Iho kiittää mineraali- ja luomukosmetiikan käyttäjää. Kannattaa suosia veden- ja hienkestäviä tuotteita, jotka eivät petä kovassakaan vauhdissa. Jos et ehdi suihkuun treenin jälkeen, saat kiiltävät kasvot kuriin kätevillä puuteripapereilla.

Ripsien kanssa kannattaa turvautua kestoväreihin ja ripsipidennyksiin. Ripsiin kiinnitetään yksittäisiä ripsiä, joita saa eripituisina, -paksuisina, -värisinä ja eri tavalla kaartuvina. Ripset kestävät treenaamisen ja suihkussa käymisen. Ne on huollettava kolmen–kuuden viikon välein.

Lue lisää:

Rasvoittuva iho on mahdollista saada kuriin myös ruokavaliolla

8 vinkkiä, joiden avulla tasapainotat ja taltutat rasvoittuvan ihon kiillon

Vesi on kauneustuotteiden ykkönen – näin parannat ihoasi sen avulla

Teksti
Kuva Fotolia
Julkaistu Miss Mixissä 9/2010

Toimitus suosittelee