Sinkkuelämää täyttää 20 vuotta! Listasimme sarjan asujen topit ja flopit

Sinkkuelämää-sarja täyttää tänään 6. kesäkuuta 20 vuotta. Juhlan kunniaksi listasimme sarjan ikonisimmat ja kauhistuttavimmat vaatteet ja asusteet.

Sinkkuelämän ensimmäinen jakso nähtiin Yhdysvalloissa 6. kesäkuuta 1998. Sarjan viimeiset jaksot esitettiin vuonna 2004, mutta sen jälkeen kuvattiin vielä kaksi elokuvaa vuosina 2008 ja 2010.

Suomessa ensimmäinen jakso esitettiin 1. kesäkuuta 1999. Jotain Sinkkuelämän suosiosta kertoo kuitenkin se, että AVA-kanava pyörittää uusintoja lähes jatkuvasti. Lisäksi kaikki jaksot ovat katsottavissa HBO Nordic -suoratoistopalvelussa.

Sinkkuelämää oli aikoinaan mullistava sarja, vaikka nykyään sarjan feminismin taso jakaa kriitikot eri leireihin. Sitä ei kuitenkaan voi kiistää, etteikö sarjalla olisi ollut vaikutusta naisten muotiin. Jatkuvasti vaihtuvat, niin ihastusta kuin vihastustakin herättävät asut ovatkin olennainen osa Sinkkuelämää.

Sen kunniaksi olemme valinneet sarjan historian parhaimmat ja pahimmat vaatteet ja asusteet.

Topit

Se tutu

sinkkuelamaa

Kaikki Sinkkuelämää hetkenkään katsoneet tietävät sarjan alkukohtauksen, jossa Carrie (Sarah Jessica Parker) sipsuttaa New Yorkin kaduilla tyttömäisessä tutussa ja vaaleanpunaisessa topissa. Hän näyttää vähän siltä, kuin ei kuuluisi joukkoon, mutta hoitaa tilanteen itsevarmalla otteella. Ja saa kaikki haaveilemaan omasta ballerinahameesta.

Asennejakku

sinkkuelamaa

Carrie oli vakuuttava näky marssiessaan Voguen toimitukseen liituraitakuvioisessa bisnesunivormussaan.

Vaikka työkuviot eivät edenneet aivan Carrien odottamalla tavalla, mikään ei olisi voinut lannistaa tällaista rautaista ammattilaista.

Näyttävä hattu

sinkkuelamaa

Sinkkuelämässä nähdään monenmoisia hattuja. Tyylikkyyden huipentuma nähtiin kuitenkin hävyttömän huonossa Sinkkuelämää 2 -elokuvassa Samanthan (Kim Cattrall) päässä.

Kermakku

sinkkuelamaa

Ylelliseen Versace-mekkoon panostanut Carrie-raukka odotti Petrovskya pariisilaisessa hienostohotellissa. Mies ei saapunut ajallaan, mutta mekko on jäänyt kaikkien fanien mieleen. Sarjan pukusuunnittelija Patricia Field kertoi Instylen haastattelussa, että mekko on hänen suosikkinsa.

Kirkkaat värit

sinkkuelamaa

Carrie on rohkeiden värien käyttäjä, vaikka välillä hänkin ampuu yli värisotkuillaan.

Sinkkuelämää 2 saa tyylillisesti paljon anteeksi, koska se on sarjaa niin paljon tuoreempi. Elokuvassa nähtävä Halston Heritage -merkkinen mekko onkin hengästyttävän kaunis ja sopisi myös kesään 2018.

Klassisuus

sinkkuelamaa

Konservatiivisia arvoja kunnioittava Charlotte (Kristin Davis) näyttäytyy joillekin tylsimyksenä, mutta hän on klassisen tyylin kuningatar.

Charlotte luottaa aina klassisen kauniisiin leikkauksiin ja yleensä yksiväriin asuihin tai vähintään täydellisesti toisiinsa sopiviin sävyihin.

Mesh-mekko

sinkkuelamaa

Miranda (Cynthia Nixon) on upea ilmestys mustassa mesh-mekossaan. Miranda nähdään työnsä vuoksi yleensä jakkupuvussa, eikä siinä mitään, hän kantaa ne tyylillä.

Mutta tämä mekko päästää esiin aivan mielettömän femme fatalen.

Charlotten raskaustyyli

sinkkuelamaa

Charlotten tyylitaju ei horju edes raskausaikana. Tämän äidin olisi voinut viskaista suoraan catwalkille.

Muodin edelläkävijä

sinkkuelamaa

Crop topeista eli napapaidoista voi olla montaa mieltä, mutta onhan tämä Carrien asu kuin vuoden 2018 muotiblogeista.

Napapaidat ja vyölaukut ovat tehneet paluun, mutta Carrie osasi kantaa niitä jo 1990-luvulla.

Lue myös: Sinkkubloggaaja Henriikka Rönkkönen: ”Sinkut voivat olla yhtä onnellisia kuin suhteessa olevat”

Flopit

Grunge-huivi

sinkkuelamaa

1990-luku soittaa ja haluaa kolmiohuivinsa takaisin! Tyyli saattoi olla muodikas jakson kuvausajankohtana, mutta vanheni hyvin nopeasti sen jälkeen.

Sähkönsinen asuhirviö

sinkkuelamaa

Samanthalla on sen verran pokkaa, että hän voi vetää päällensä melkein mitä tahansa. Hyvän mauan raja on selkeästi hänellä hieman eri korkeudella kuin tavallisella kuolevaisella.

Kiiltävä, sähkönsinen napapaita ja siihen sopivat housut ja huivi olivat kuitenkin jo aivan liikaa.

Cowboy-tyyli

sinkkuelamaa

Tiedäthän ne rähjäiset hetket, jolloin et haluaisi kohdata ketään, mutta juuri silloin vuosien takainen exä tai tuore ihastus tulee sinua vastaan?

Voit lohduttautua sillä, että tuskin kuitenkaan kuljit samanlaisessa asussa, kuin Carrie tämän törmätessä Kihoon ja Natashaan.

Lue myös: Upeimmat kuninkaalliset häätyylit kautta aikojen -katso kuvat

Teksti
Kuvat HBO Nordic ja All Over Press

Toimitus suosittelee