11 x sheet mask -naamio – joko olet kokeillut supertrendikkäitä naamioita?

Sheet mask -naamio eli kangasnaamio on kätevä ja helppo tapa tehostaa ihonhoitoa. Mitä kangasnaamiot tekevät ja miten niitä käytetään? Valitsimme 11 erilaista naamiosta.

Kangasnaamio eli sheet mask -naamio on kasvoille aseteltava kertakäyttöinen naamio, joka valmistetaan usein puuvillasta tai selluloosasta.

Kangasnaamiotrendi on alkanut Aasiasta. Kertakäyttöiset naamiot ovat olleet osa etenkin korealaisten ja japanilaisten päivittäistä kauneudenhoitorutiinia jo vuosia.

Kasvojenmuotoiset ohuet kangasnaamiot on kyllästetty hoitonesteellä tai tehoseerumilla. Aktiiviaineet kulkeutuvat iholle naamion avulla. Jokaiselle ihotyypille ja eri tarpeille löytyy oma naamio.

Suosio perustuu naamioiden tehoon, helppouteen ja hetken hengähdykseen. Kun kangasnaamio lepää kasvoilla, on melko vaikea liikkua, ilman että naamio liikkuu paikoiltaan. 20-30 minuutin vaikutusaikana ei voi tehdä muuta kuin ottaa rennosti ja vaikka lukea kirjaa.

Kangasnaamiot eivät rajoitu vain kasvoille tarkoitettuihin naamioihin, vaan myös käsille, huulille, silmänalusille, jaloille ja jopa rinnoille löytyy omansa!

Miten kangasnaamiot toimivat?

Kangasnaamioiden teho perustuu niiden kykyyn ”lukita” aktiiviaineet kasvoja vasten. Normaalitilanteessa kasvoille levitetty voide tai seerumi haihtuu osittain ilmaan.

Kankainen naamio kuitenkin muodostaa iholle suojaavan kerroksen, joka estää aktiiviaineita haihtumasta ilmaan ja antaa niiden imeytyä rauhassa.

Toinen etu on, ettei kangasnaamio kuivu tai kovetu, kuten useimmat savi- ja voidepohjaiset naamiot. Kangasnaamio ei sotke ja se on helppo poistaa.

Lue myös: Nämä edulliset kasvonaamiot tuovat luksusta arkeen – valitsimme 6 tehokasta

Miten kangasnaamioita käytetään ja kuinka usein?

Yleinen käyttösuositusnaamioille on 1-3 kertaa viikossa, mutta vannoutuneimmat käyttäjät levittävät naamion kasvoillensa joka päivä.

Useimmat käyttävät kangasnaamioita iltaisin, mutta naamioita voi käyttää milloin vain.

Kangasnaamiot levitään puhtaille, pestyille kasvoille. Naamion voi asetella iholle sellaisenaan, mutta jos halutessaan kasvoille voi ensin painella hoitonestettä tai seerumia.

Alkuun naamion asettelu voi olla haastava, kun silmien ja suun reiät eivät asetu kohdalleen, mutta parin käyttökerran jälkeen homma onnistuu jo ilman peiliä.

Joskus naamiot ovat niin kosteita, että hoitoneste valuu pitkin käsiä. Ylimääräisen hoitonesteen voi hieroa kaulalle, käsiin tai muualle vartaloon.

Kangasnaamion annetaan vaikuttaa ohjeiden mukaan noin 20-40 minuuttia. Sen jälkeen naamio vain poistetaan kasvoilta.

Kasvoille kannattaa seerumikylvyn jälkeen levittää vielä kosteusvoidetta, jotta iholle imetetyt tehoaineet lukkiutuvat iholle ja niistä saa parhaan tehon irti.

Lue myös: Korealainen kosmetiikka tekee ihmeitä – Kokeilisitko tätä ihonhoitorutiinia?

Tuotteet:

Misshan Herb In Nude Sheet Mask (Vitality Care)kangasnaamio, 2,50 e, on valmistettu selluloosasta ja on todella ohut. Kirkastaa sameaa ihoa ja tekee kasvoista elinvoimaisemman näköiset C-vitamiinia sisältävän hibiscus-teen avulla.

It’s Skinin The Fresh Rose Moiusture & Vitality -kangasnaamio, 2,20 e, sisältää hoitavaa ruusuöljyä, joka sopii erityisesti kuivalle ja hilseilevälle iholle.

Benton Snail Bee High Content Mask Packkangasnaamion, 3,50 e, tehoaineet, mehiläisen myrkky ja etanaseerumi kuulostavat hurjilta, mutta ne ovat myös todella tehokkaita. Puuvillasta valmistettu naamio rauhoitta, tasoittaa ihon sävyä ja jättää kasvot ihanan pehmeäksi.

Glamglown Bubblesheet™ Oxygenating Deep Cleansenaamio, 8,90 e, alkaa hauskasti luoda kuplamaista vaahtoa naamion pinnalle. Kupliva naamio lisää ihon hapen saantia, syväpuhdistaa ja tekee ihosta ihanan heleän.

Garnierin Skin Active Black Tissue Pure Charcoal Black Teakangasnaamio, 2 e, on väriltään musta. Naamio sisältää aktiivihiiltä sekä mustan teen uutetta, jotka tasapainottavat ihoa ja jättävät kasvot mattapintaiseksi.

Lue myös: Supertrendikäs aktiivihiili on todellinen ihmeaine – katso 7 kiinnostavinta tuotetta

Masque Barin Pretty Animalz Tiger Maskkangasnaamio, 4,90 e, peittää kasvot hauskalla tiikerikuviolla. Soijapapu- ja sieniuute sekä taikapähkinävesi ravitsevat ihoa.

Clarinsin Super Restorative Instant Lift Serum Masknaamio, 98,90 e/5 kpl, on kyllästetty aktiiviaineilla, jotka elvyttävät ihoa tehokkaasti ja saavat kasvot näyttämään täyteläisemmältä. Liinamainen naamio yltää myös hoitamaan kaulan ihoa, ja pysyy paikoillaan hyvin korvan taakse sujahtavien lenkkien avulla.

Kocostarin Hand Moisture Packkäsinaamiot, 4,90 e, hoitavat sekä kosteuttavat kuivia käsiä ja kynsinauhoja kaakaovoin ja arganöljyn avulla. Käsinaamioiden vaikutusaikana pystyy hyvin näpyttelemään kännykkää tai tietokonetta.

Holika Holikan Golden Monkey Glamour Lip 3-Step Kithuulienhoitosetti, 3,95, sisältää kuorinnan, kosteuttavan huulinaamion sekä huulille jätettävän hunajahoidon. Kolmivaiheinen setti tekee huulista pussattavan pehmoiset.

Secret Keyn Pink Racoony Hydro-gel Eye & Cheek Patchhydrogeelinaamioita, 21,90 e/60 kpl (30 paria), voidaan käyttää silmänalusille, poskille tai koko kasvoille. Biohajoavat geelinaamiot virkistävät, vähentävät punoitusta ja rauhoittavat ihoa ruusu-uutteen avulla.

Kocostarin Camouflage Breast Masknaamiopakkaus, 6,90 e, on tarkoitettu rintojen iholle. Pakkaus sisältää kaksi kertakäyttöistä naamiota rinnoille. Naamiot kosteuttavat ja kiinteyttävät rintojen ihoa.

Lue myös:

6 kasvonaamiota suoraan keittiön kaapista

TOP 11: Tässä tulevat luonnonkosmetiikan kulttituotteet

Nyt laitetaan iho hehkumaan! Ratkaisimme 4 yleisintä iho-ongelmaa

teksti emine von boehm
kuvat fotolia, valmistajat

Toimitus suosittelee