Elämäntapamuutoksen keskellä oleva Sara Forsberg: ”Pikadieetit eivät tuo pitkäkestoisia tuloksia”

Tubettaja-laulaja Sara Forsberg, 24, julkaisi huhtikuussa paljon julkisuutta saaneen Youtube-videon, jossa kertoi lihoneensa 22 kiloa. Nyt hän tähtää kokonaisvaltaiseen elämäntapamuutokseen.

Forsberg on jojoillut painonsa kanssa jo pitkään.

Vuonna 2015 hän treenasi itsensä hoikkaan kuntoon levy-yhtiön toiveesta. Tiukka treenikuuri kuitenkaan ollut tie hyvinvointiin. Forsberg treenasi itsensä ylikuntoon, energia loppui ja masennus iski.

– Olin silloin todella muovattavissa ja hukassa itseni kanssa. Oli helpompi jäädä kotiin nyhjäämään, Forsberg kuvailee.

Jälkikäteen ajateltuna kokemus kuitenkin opetti paljon siitä, etteivät pikadieetit tuo pitkäkestoisia tuloksia.

– Sen pitää olla itsestä lähtevä elämäntapamuutos. Minulla lähti lapasesta ja tässä sitä ollaan monta kymmentä kiloa painavampana. Mutta tiedätkö mitä? Ei se mitään!

Asioista pitää puhua

Huhtikuussa julkaistulla videolla Forsberg puhui lihomisesta avoimesti, mutta nyt hän myöntää harkinneensa videon julkaisemista. Enter-napin painaminen pelotti.

Forsberg on silti tyytyväinen, että hän uskalsi julkaista arkaluontoisen pätkän.

– Positiivisen palautteen määrä yllätti minut kuitenkin aivan täysin. Se auttoi ja auttaa minua edelleen jaksamaan uuden terveellisen itseni rakentamisessa, hän kuvailee.

Painonpudotus ja masennus ovat epämukavia aiheita, mutta Forsberg halusi avata sanaisen arkkunsa, sillä hän tietää monien kamppailevan samojen asioiden kanssa. Vertaistuki muille antaa voimaa.

– Olen kuitenkin lähtökohtaisesti sellainen, etten halua huolestuttaa muita horinoillani. Sehän on hyvin epäterveellinen tapa ajatella, hän lisää.

Lue myös: 9 merkkiä – näin tunnistat masennuksen ajoissa

”Olen menossa parempaan suuntaan”

Forsbergin elämä on muuttunut kolmen vuoden takaisesta paljon; hän paljasti vlogissaan keväällä, että muutti Los Angelesista takaisin Suomeen ja myös parisuhde Hoomanin kanssa tuli päätökseen.

Tällä hetkellä Forsberg pyrkii keskittymään omaan hyvinvointiinsa.

– Minulla on nyt paljon televisiotöitä ja musajuttuja, että minun täytyy olla paremmassa kunnossa myös mielenterveydellisesti. Minulle keho ja mieli ovat vahvasti linkissä toisiinsa.

”Keho ja mieli ovat vahvasti linkissä toisiinsa.”

Siksi Forsberg ei halua vain tuijottaa vaakaa, vaikka painoa haluaakin pudottaa. Nykyään Forsberg pyrkiikin suhtautumaan laihduttamiseen armollisesti.

– Yritän ajatella vähemmän laihduttamista ja enemmän sitä, että teen arjen muutoksista pitkäkestoisia. Minun pitää löytää itselleni toimiva juttu, mutta myös sallia herkutteluhetkiä.

– Siihen pitää löytää tasapaino, mikä ei ole helppoa, jos mielenterveys ei ole kunnossa. Olen kuitenkin menossa parempaan suuntaan, Forsberg miettii.

Lue myös:

Vasta sairastuminen sai Jennyn lopettamaan laihduttamisen: ”Vaaka määritti koko elämää

Lihottaako stressi?

Kaksi tarinaa: Näin selvisin masennuksesta

Teksti
Kuva Timo Korhonen

Toimitus suosittelee