Lumi Accessoriesin perustajan kodissa yhdistyvät upeasti antiikki ja design

Maailmanmainetta saavuttaneen Lumi-laukkumerkin perustaja ja suunnittelija Sanna Kantola asuu miehensä, muotoilija Bruno Beaugrandin ja lapsiensa Jasperin ja Kiaran kanssa Helsingin Kruununhaassa.

Koti: Kruununhaassa Helsingissä. Kerrostalokoti 1913 rakennetussa talossa, 3 h + k, 83 m².

Asukkaat: Sanna Kantola, 44, Bruno Beaugrand, 45, sekä lapset Jasper, 7, ja Kiara, 5.

Suomalais-ranskalaisen pariskunnan matka maailmalta Helsingin Kruununhakaan on ollut pitkä ja kulkenut monien suurkaupunkien kautta.

Sanna Kantola aloitti vaatesuunnittelun opinnot Taideteollisessa korkeakoulussa vuonna 1993. Seuraavana vuonna hän lähti opiskelijavaihtoon Pariisiin. Siellä hän tapasi samassa koulussa teollista muotoilua opiskelevan ranskalaisen Brunon. Pariskunta rakastui ja muutti vuonna 1998 New Yorkiin.

Bruno sai työpaikan muotoilutoimistossa, Sanna aloitti asustesuunnittelijana Ralph Laurenilla. Sannan tyyli oli niin vahva, että hän loi oman malliston. Vuonna 2002 Sanna irtisanoutui päivätyöstään Ralph Laurenilla. Pari muutti Brunon kotimaahan Pariisiin kokopäiväisiksi Lumi-yrittäjiksi.

Lue myös: Designklassikot ja rauhalliset värit luovat eleganssia kerrostalokotiin

Kaunis rappukäytävä kunnostettiin entiseen loistoonsa talon saneerauksen aikaan muutama vuosi sitten. Sannan ja Brunon perhe asuu punaisen oven takana.

 Maailma palasina mukana

Kymmenen vuotta sitten pariskunta muutti Suomeen. Ensimmäinen koti löytyi Kruununhaasta. Kun lapset Jasper ja Kiara syntyivät muutaman vuoden päästä, tuntui luonnolliselta jäädä kasvattamaan heitä Suomeen.

– Maailmalla asuminen oli mahtava kokemus, en vaihtaisi mitään pois. Palat kustakin kodistamme maailmalla ovat kulkeutuneet tavaroina nykyiseen kotiimme ja luovat omaa tunnelmaansa, Sanna kertoo.

Lue myös: Koti yhteisöllisessä Puu-Vallilassa yhdistelee idyllisesti uutta ja vanhaa

Olohuoneen seinä sai sireeninsävyisen maalipinnan. Kattovalaisin on Brunon suunnittelema ja matto Vepsäläisen mallistoa. Tyynyt ovat Saanan ja Ollin mallistosta. Alvar Aallon tarjoiluvaunu ja Kirsi Gullichsenin Morris-pöytä ovat Brunon suunnittelemien sohvien seurana.

Kolmas koti Kruununhaassa

Perhe on kotiutunut Kruununhakaan niin hyvin, että nykyinen koti on jo kolmas alueella. Koti sijaitsee vuonna 1913 rakennetun talon suojaisalla sisäpihalla.

Sanna ja Bruno löysivät kodin kuusi vuotta sitten, kun perheeseen syntyi toinen lapsi ja he kaipasivat lisää tilaa.

Remontti oli tarpeen. Sen arvioitiin kestävän kuusi viikkoa. Remontti kuitenkin venyi, ja lopulta perhe pääsi muuttamaan kotiinsa viiden kuukauden jälkeen. Remontissa uusittiin keittiö, kylpyhuone ja kodin pinnat. Alkuperäinen parkettilattia hiottiin, keittiön lattia uusittiin suurilla laatoilla.

Lue mysö: Helsinkiläisperheen tyylikäs sisustus hehkuu ylellisyyttä

Keittiö uudistettiin remontissa kokonaan. Bruno suunnitteli kaapistot ja osin kalusteetkin. Puuosat on valmistettu Brunon äidin pihalta Ranskasta löytyneistä lankuista. Keittiön kattovalaisin on vintagea ja hankittu pariskunnan Belgian-kotiin.

Ranskasta lankut keittiöön

Keittiön remontti oli työläin, mutta työ oli kaiken vaivan arvoinen. Lopputulos on onnistunut: Kaikki keittiönkaapit uusittiin. Bruno suunnitteli kaappien vastaiselle seinälle koko seinän kokoisen säilytyskaapiston metallista.

Osa kaapistosta valmistettiin Ranskasta tuoduista lankuista. Ne olivat maanneet pitkään Brunon äidin puutarhassa pensaiden alla. Ne lähetettiin Suomeen ja muokattiin kaapinoviksi ja laatikostoiksi.

– Mielestäni keittiön kaapistojen puuosat ovat mahtava idea. Toimme palan Brunon kotimaata Suomeen, Sanna kertoo.

Lue myös: Suomalais-ranskalaisen perheen koti Marseillessa – kotona kuin lomalla

Marmorinen ruokapöytä on Brunon suunnittelema. Pöydän ympärille koottiin eriparisia tuoleja. Arne Jacobsenin suunnittelemat Seiska-tuolit Bruno hankki aikoinaan opiskelijakämppäänsä Ranskassa.

Antiikkia ja modernia yhdessä

Keittiön valkoinen vintagevalaisin ja kaappi on tuotu Belgian-kodista, vanha matka-arkku New Yorkista. Muut vanhat esineet on hankittu joko Ranskasta tai Suomesta.

Sannan suosikkeja on ranskalaista vintagea myyvä Koopernu Korkeavuorenkadulla. Sieltä hän on hankkinut kynttilänjalkoja.

– Kotimme tunnelma on yhdistelmä skandinaavista designia ja vanhoja antiikkilöytöjä.

Lue myös: Nuoren parin koti sekoittaa antiikkia ja kirpparia

Hauska Cherries-kirsikkalamppu on taiteilija Nika Zupancin tuotantoa. Pariskunta tilasi sen netistä suoraan taiteilijalta. Vanha kakluuni tuo makuuhuoneeseen tunnelmaa. Vuoteen vieressä on Olucen Atollo-valaisin. Päiväpeitteenä on Pariisista torilta ostettu vanha pellavainen peite.

Leikkiä ja hienoja detaljeja

Sannan ja Brunon mielestä sisustuksessa saa olla leikkimieltä.

– Sitä on meillä pinkeissä verhoissa, kirsikanmuotoisessa valaisimessa ja kontrastissa, jonka vanhat taulut luovat modernien esineiden kanssa, Sanna kertoo.

Yhtä lailla tärkeitä ovat omaleimaiset yksityiskohdat. Makuuhuoneen huikea Cherries-valaisin on tilattu suoraan sen suunnittelijalta netin kautta. Pariskunta näki valaisimen vuonna 2012 suunnittelija Nika Zupancin näyttelyssä.

– Tiesimme heti, että tässä se on, puuttuva detalji meidän kotiimme.

Lue myös: Lapsiperheen koti Helsingissä on tyylikäs, mutta täynnä elämää

Jasper ja Kiara jakavat kodin toisen makuuhuoneen. Bruno keksi rakentaa huoneeseen korkean puurunkoisen parven. Sen ansiosta Jasperille saatiin oma yläkerta ja Kiara sai enemmän leikkitilaa. Turkoosit verhot ovat samanlaiset kuin muualla kodissa pinkkinä toteutetut. Valaisin on Kodin Ykkösen mallistoa.

Lue myös:

Vanhasta jugendtalosta löytyy lifestyle-kauppiaan avara koti

Huonekalusuunnittelijan koti on täynnä värikkäitä yksityiskohtia

Unelmakoti löytyi rintamamiestalosta

Teksti
Kuvat Krista Keltanen

Tilaa Idealistan uutiskirje!

Saat sähköpostiisi suoraan monipuoliset treeni-, kauneus- ja hyvinvointijutut.

Toimitus suosittelee