Poliisisarjaa tähdittävä Saara Kotkaniemi ravistelee sukupuolirooleja: ”Naisten ei tarvitse olla sarjoissa vain vaimoja”

Näyttelijä Saara Kotkaniemi, 31, esittää 6.9. C Morella alkavassa rikossarja Ratamossa Keskusrikospoliisin komisariota. Rooli on nuorelle näyttelijälle mahtava tilaisuus, sillä naisille on harvoin tarjolla poliisisarjoissa johtajan rooleja.

Kotkaniemi näyttelee Samuli Vauramon ja Jukka Puotilan kaltaisten tunnettujen nimien rinnalla Ratamo-uutuusarjassa, jossa selvitetään Suomen valtion turvallisuutta vaarantanutta tietovuototapausta.

– Nämä ovat yleensä miesten rooleja. Minusta on ihanaa, että tässä työ on annettu naiselle. Feministinä pidän tärkeänä, että naiset eivät ole sarjoissa vain vaimoja, Kotkaniemi lataa.

Autolla kohti kuvausryhmää

Johtajaroolin lisäksi Kotkaniemi tekee sarjassa myös omat stunttinsa. Hän rakastaa toimintakohtauksia. Jännittävin stuntti oli kohtauksessa, jossa Kotkaniemi ajoi täysillä kohti kuvausryhmää ja teki käsijarrukäännöksen tiettyyn kohtaan.

– Sain harjoitella sitä vain muutaman kerran ennen kuvauksia. En edes ollut tehnyt sellaista käännöstä koskaan aikaisemmin.

Kotkaniemi kertoo, että kuumottavan kuulostavan kohtauksen tekemisen olleen yllättävän rentoa. Tilanteessa oli pakko olla rauhallinen.

– En olisi voinut ajatella, että jos nyt ajan päin ryhmää, niin tapan monta vanhempaa. Tein jo Sorjosessa stuntin, jossa minun piti olla veden alla häkissä, joten minulla oli jo ennestään kokemusta stunteista, hän kuvailee aiempia töitään.

Kotkaniemen onneksi Ratamon kohtaus onnistui täydellisesti.

– Saimme sen ykkösellä purkkiin! Olen todella iloinen ja ylpeä siitä.

Lue myös: Näyttelijä Sari Havas: ”Ranskassa on hyvä vanheta”

Poliisisarjojen maailma on feikki

Kotkaniemen rooliin kuului myös aseenkäsittelyä. Kotkaniemi ei ole pidellyt juurikaan asetta kädessään. Lisäksi poliisisarjoissa aseen käsittely ja sen kanssa liikkuminen ei mene ihan kuten oikeassa elämässä.

Kotkaniemi on kuitenkin tyytyväinen siitä, että Ratamossa pyrittiin mahdollisimman realistiseen tyyliin.

– Yhteishenkilöni Keskusrikospoliisista kertoi, ettei yleensä pysty katsomaan poliisisarjoja, koska niiden maailma on niin feikki. Halusimmekin, että oikeat poliisit voisivat katsoa sarjaa, Kotkaniemi miettii.

Lue myös: 

Näyttelijä Antti Luusuaniemi: ”Löysäily on viisaiden laji”

Näyttelijä Inka Kallén: ”Mehustan kaksi kiloa porkkanoita päivässä”

Teksti
Kuva Aller Media Oy

Toimitus suosittelee