5 parasta ideaa ruokailutilan sisustukseen

Ruokailutilassa on tarkoitus viihtyä! Yhdistä keveitä materiaaleja, tuo tilan tuntua ja anna astioiden näkyä koristeina.

Ruokapöydän tuoleja valitessa mukavuus on tärkeää. Mieti, minkälaisella tuolilla jaksaisit istua pitkänkin illallisen.

Jos mahdollista, sijoita ruokapöytä irti seinästä. Seinältä vapautuu tilaa muille kalusteille ja kokonaisuudesta tulee ilmavampi.

ruokailutila

1. Huomioi arkkitehtuuri

Tiettyä aikakautta henkivä arkkitehtuuri kannattaa nähdä mahdollisuutena. Valitse tilaan kevyet, ajattomat kalusteet ja sido kokonaisuus yhtenäisellä värimaailmalla. Samanlaiset, eriväriset ja eri korkeuksille ripustetut valaisimet ovat kuin tilataideteos.

Lue myös: 5 parasta ideaa: Näin käytät pienen kodin neliöt tehokkaasti

ruokailutila

2. Valitse tyylikäs senkki astiakaapiksi

Kaunis astiakaappi on ruokailutilan koru. Tarkoitukseen sopii hyvin muun muassa vanha liinavaatekaappi. Jätä liukuovet auki aina, kun haluat kauniiden astioiden näkyvän. Valikoima erilaisia messinkisiä kynttilänjalkoja on hyvä pari modernille Harri Koskisen suunnittelemalle Lantern-lyhdylle.

Lue myös: Suomalaissyntyisen Paulan kodin värikäs sisustus hurmaa Ruotsissa

ruokailutila

3. Tuo peilin avulla lisää tilan tuntua

Iso peili ruokapöydän päässä tuo valoa ja tilan tuntua. Tässä peili on tehty vanhoihin ikkunankehyksiin. Taitavasti yhdistettyinä erilaiset ja erityyliset kalusteet ja esineet luovat mielenkiintoisen kokonaisuuden.

Lue myös: Silkkiä, pellavaa vai helppohoitoisia keinokuituja? Näin valitset oikean sisustuskankaan

ruokailutila

4. Yhdistä kokonaisuuteen keveä metalli

Eamesin metalliset Wire Chair -tuolit ovat vähemmän tunnettu versio ruokapöydän tuoleista. Tässä ne toimivat hyvänä parina raskaan, tumman pöydän ja modernin, metallisen valaisimen kanssa. Taideteoksen vihreää väriä korostetaan tuoreilla kukilla. Viherkasvitrendin myötä vihreä väri on taas ajankohtainen sisustuksessa.

 

ruokailutila

5. Yhdistä parittomat pöydät ja tuolit

Kahdesta erikokoisesta ja -korkuisesta pöydästä voi huoletta yhdistää yhden suuren ruokapöydän. Materiaaliltaan täysin erilaiset tuolit sopivat boheemiin tunnelmaan.

Lue myös:

Edullisesti uutta ilmettä kotiin – tuunaa vanha nukkamatto ja jakkarat

Komea saarekekeittiö kruunaa kodin

Eloa eteiseen – 5 hyvää vinkkiä

Kuvat Kirsi-Marja Savola, Arsi Ikäheimonen, Riitta Sourander

Toimitus suosittelee