Roomaan on helppo rakastua – parhaat vinkit ikuiseen kaupunkiin

Historiaa huokuva Italian pääkaupunki tarjoaa kerta toisensa jälkeen jotain uutta koettavaa.

Ensimmäistä kertaa Roomassa vierailevat matkailijat haluavat nähdä omin silmin ikuisen kaupungin tuhannet nähtävyydet.
Suurin osa vierailijoista käväisee aistimassa tunnelmia pitkän viikonlopun verran, mutta kaupungissa saa helposti hupenemaan viikon jos toisenkin.

Historiallisia monumentteja vilisevä keskusta on myös Unescon maailmanperintökohde. Monella on elinikäinen rakkaussuhde kaupunkiin, joten sinne palataan aina uudestaan ja uudestaan. Roomasta löytääkin joka kerta jotain uutta.

Pysähdy piazzalle

Keskustan nähtävyydet sijaitsevat pääosin kävelyetäisyydellä toisistaan, minkä ansiosta siirtymät kannattaa suorittaa jalkaisin ja nauttia samalla katujen tunnelmasta. Päivän aikana askelmittariin kertyy helposti mukavat lukemat.

rooma
Roomassa on lukuisia ihastuttavia piazzoja, jotka houkuttelevat pysähtymään espressolle, Aperol Spritzille ja italialaiselle jäätelölle eli gelatolle.

Muitakin liikkumisen mahdollisuuksia löytyy. Jos turistibussit ja metrolla seikkailu alkavat kyllästyttää, kaupungin voi ottaa haltuun pyörällä tai ikonisella kulkupelillä, Vespalla. Vespoja vuokraa esimerkiksi Bici & Baci, joka järjestää myös opastettuja Vespa-ajeluja kuljettajan kanssa.

Lue myös: Ruokamatkailijoiden paratiisi – Göteborg on nautiskelijoiden lomakohde

Lukuisia nähtävyyksiä

Rooman historiallinen keskusta Centro Storico tarjoaa loppumattomien nähtävyyksien lisäksi mahdollisuuden levähtää toinen toistaan viehättävämmillä piazzoilla.

rooma
Espanjalaiset portaat on yksi Rooman suosituimmista nähtävyyksistä.

Piazza Venezian ja Piazza Navonan ympäristössä voi ihailla barokkiarkkitehtuuria. Espanjalaiset portaat löytyvät Piazza di Spagnalta, ja Pietarinaukion laidalta puolestaan kuuluisa Pietarinkirkko.

Shoppaile muotia

Piazza di Spagnan ympäristöstä löytyy design-liikkeitä vaatteineen, koruineen ja kenkineen. Alueella sijaitsevat esimerkiksi Dolce & Gabbanan, Pradan, Valentinon ja Guccin luksusliikkeet.

Edullisempia aarteita etsivä koluaa myös markkinoita ja kirpputoreja sekä antiikkiliikkeitä ja käytettyjen tavaroiden kauppoja.
Trasteveren kaupunginosassa järjestettävä Porta Portesen kirpputori on yksi Rooman kuuluisimmista.

Lue myös:Bloggaajat vinkkaavat: Nämä ovat parhaat shoppailukohteet

Koe autenttinen tunnelma

Trasteveren kaupunginosa on kuin pieni hurmaava kylä keskellä Roomaa.  Täydellisen illallisen jälkeen voi tanssia katusoittajan tahtiin, nauttia kupin espressoa ja katsella ihmisvilinää. Paikallisesti tuotettu laukku- ja kenkävalikoima houkuttaa heräteostoksiin.

Putiikit kannattaakin koluta huolella, jos shoppailu on lajisi.

rooma
Trasteveressä on ihanan rento tunnelma.

Trasteveressä on huomattavasti vähemmän turisteja kuin Centro Storicossa ja Vatikaanin liepeillä. Kaupunginosa on Rooman ulkomaalaisväestön, opiskelijoiden ja taiteilijoiden tyyssija.

Näin pääset perille

Esimerkiksi Finnair ja Norwegian lentävät suoraan Roomaan useita kertoja viikossa useista Suomen kaupungeista. Suora lentoaika on 3 tuntia 35 minuuttia. Edullisimmillaan lennot saa alle kahdella sadalla eurolla.

Lue myös:

Etsitkö uutta rantalomakohdetta? Ihastu Albanian paratiisirantoihin

Kolme kiehtovaa vinkkiä Sevillaan

Manaus on Amazonin kiehtova pääkaupunki

Teksti
Kuvat Fotolia

Toimitus suosittelee