Ystävänpäivä on hyvä hetki tehdä sovinto – katso vinkit!

Ystävänpäivänä kannattaa muistaa ystävää – varsinkin häntä, jonka kanssa sukset ovat menneet ristiin. Ota kolme askelta ystävyyden palauttamiseen.

Onko ystävän kanssa mennyt sukset ristiin? Ystävänpäivä on oiva päivä tehdä sovinto. Tässä kolme askelta sovinnon tielle:

1 Kuuntele

Suuttumus hälvenee usein heti, kun kiukun saa purettua. Kuuntele siis loppuun, kun ystäväsi purkaa tuntojaan. Muista, että anteeksi voi pyytää, vaikkei olisi   tarkoittanut loukata. ”Anteeksi, kun sain sinut tuntemaan olosi kurjaksi” toimii hyvin.

Lue myös: Riittääkö pelkkä peukuttaminen ystävyyden ylläpitoon?

2 Kerro oma näkökulmasi

Kerro ensin, että ymmärrät ystäväsi näkökulman, jotta keskustelussa säilyy positiivinen sävy. Sano sitten, mitä mieltä itse olet riidan aiheesta. Älä syyttele, vaan  puhu tunteistasi. Viesti menee paremmin perille, kun maltat pysyä rauhallisena.

Lue myös: Kun ystävä loukkaa: ”En uskaltanut kertoa Annalle, miten paljon minuun sattui”

3 Sovi jatkosta

Jotta riita ei toistuisi, kannattaa sopia ystävyyden pelisäännöt. Eri ihmisillä on erilaiset arvomaailmat. Se mikä loukkaa toista, ei välttämättä hetkauta toista  mitenkään. Toistenne arvomaailmojen ymmärtäminen ja muistaminen auttaa varomaan toisen loukkaamista jatkossa.

Tuliko mokattua pahasti?

Eikö ystäväsi halua olla kanssasi missään tekemisissä? Riidan sopiminen on vaikeaa, jos riitakumppanit eivät ole puheväleissä. Lähesty ystävääsi kirjallisesti:  kirjeellä, Facebook-viestillä tai meilillä. Vuolaan anteeksipyynnön kirjoittaminen ilman takeita anteeksiannosta voi tuntua nöyryyttävältä, mutta itsensä on pantava likoon, jos haluaa pelastaa ystävyyden.

Lue lisää:

Vältä katkeruus – anna anteeksi!

Ystävyys katkolla – kannattaako antaa vielä toinen mahdollisuus?

Miten ystävästä erotaan?

Teksti
Kuva Fotolia
Julkaistu Miss Mixissä 02/2012

Toimitus suosittelee