Tällaista et ole ennen nähnyt – Sushifanin voileipäkakku on kesän ehdoton hitti!

Voileipäkakku on nyt trendikkäämpi kuin koskaan aiemmin. Tänä kesänä kakku taipuu supertrendikkääksi makirullaksi, josta tulee juhlapöydän ykköspuheenaihe ja huokailujen kohde.

Perinteinen voileipäkakku taipuu myös trendikkääksi sushikakuksi. Juhlapöydän kunkku hurmaa niin maulla kuin ulkonäölläänkin. Voileipäkakkukirjan (Teos, 2016) julkaissut Markku Kopra tarjoaa kesäjuhlissa hauskasti makirullaksi koristeltua sushikakkua.

Makirulla-voileipäkakku (15 hengelle)

voileipakakku

Tarvikkeet:

21 viipaletta isoa vaaleaa paahtoleipää (esim Pågen)

Lohitäyte

350 g lämminsavulohta

150 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g ranskankermaa

1/2 tl suolaa

100 g garia eli sushi-inkivääriä

Wasabi-hernetäyte

600 g pakasteherneitä

1 dl majoneesia

2 rkl wasabia

Kostutus

Puolikas sitruuna

3/4 dl kylmää vettä

Koristeluun

400 g maustamatonta tuorejuustoa

0,5 dl majoneesia

75 g kylmäsavugraavilohta (tai graavilohta)

50 g kirjolohenmätiä

avokado

kurkkua

pussi tummia seesaminsiemeniä

voileipakakku

Näin valmistat voileipäkakun:

1. Valmista lohitäyte. Sekoita savulohi ranskankerma ja tuorejuusto keskenään tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon pieneksi hakattu sushi-inkivääri ja mausta suolalla.

2. Valmista wasabi-hernetäyte. Sulata pakasteherneet ja hienonna ne sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää majoneesi ja wasabi.

3. Pohjusta irtopohjavuoka (24 cm) leivinpaperilla. Poista leivistä reunat ja asettele pohjalle kerros leipää. Kostuta pohja kevyesti sitruunalla maustetulla vedellä ja lisää lohitäyte tasaisesti leipäkerroksen päälle. Lisää toinen kerros leipää ja kostuta kevyesti. Lisää wasabitäyte ja ylin kerros leipää. Kostuta kakku päältä. Peitä kakkuvuoka tiiviisti kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

4. Poista kakku vuoasta ja koristele juuri ennen tarjoilua. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää majoneesi. Kuorruta kakku paletin avulla kevyesti. Lisää reunoille tummia seesaminsiemeniä. Tee pyöreällä astialla kakun keskelle ympyrän jälki ja ripottele reunoille seesaminsiemeniä. Koristele ympyrä sisältä lohella, mädillä, kurkulla ja avokadolla. Kostuta avokadonpalat sitruunamehulla, jotta ne eivät tummu. Koristeet saavat olla vapaasti aseteltuja kuten makirullassa. Pursota lopuksi tuorejuustosta kukkatyllalla pieniä ruusukkeita koristeen ympärille.

Katso myös nämä reseptit:

Sushiburrito

Kimbap eli korealainen sushi

Voileipäkakkutikkarit

Resepti Markku Kopra
Kuvat Kirsi-Marja Savola

Tilaa Idealistan uutiskirje!

Saat sähköpostiisi suoraan monipuoliset treeni-, kauneus- ja hyvinvointijutut.

Toimitus suosittelee