Pähkinäseoksella päällystetyt uunipäärynät

Jälkiruoat
30-60 minuuttia
Melko helppo
10-20 euroa

Päivitä 70-luvun ihana herkku, uuniomenat, päärynöiden ja toscan kanssa syntisen ihanaksi jälkiruoaksi.

4 annosta

Ainesosat:

8 päärynää tai omenaa

25 g voita

1 rkl fariinisokeria

Päällys:

50 g kylmää voita

2 rkl fariinisokeria

2 dl rouhittuja pähkinöitä ja manteleita

2 rkl vaahterasiirappia

1 rkl kermaa

2 rkl vehnäjauhoja

Tarjoiluun:

vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta

Näin valmistat uunipäärynät:

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Puolita omenat ja päärynät. Poista siemenkodat ja leikkaa ristikkäisviillot. Laita hedelmät uuninkestävään vuokaan. Laita päälle voinokareita ja sokeria.

2. Esipaista hedelmiä uunissa 20 minuutin ajan.

3. Rouhi pähkinät ja mantelit. Mittaa voi, sokeri, siirappi, kerma ja jauhot kattilaan. Keitä sekoittaen, kunnes seos paksunee hieman. Sekoita joukkoon pähkinä-mantelirouhe.

4. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Levitä pähkinäseos hedelmille. Jatka paistamista uunin keskitasossa noin 10 minuuttia, kunnes päällys muuttuu kauniin kullankeltaiseksi. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Viinisuositus: Makea, sitruksinen ja hunajainen Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja, 10,49 e 0,5 l.

Lue myös:

Haudutetut päärynät ja mascarponevanukas

Päärynä-mantelimasariinit

Päärynäinen toscapiiras

Teksti
Kuva Fabian Björk
Viinisuositus Sari Sirén

Toimitus suosittelee

>