Tonkatsu eli japanilaisittain 
friteeratut 
possuviipaleet

Liha ja lintu
30-60 minuuttia
Hieman työläs
10-20 euroa

Tämä on tonkatsu. Arkinen possu friteerataan japanilaisittain rapeaksi ja juhlapöytäänkin sopivaksi.

4 annosta

Ainesosat:

500 g kassleria

1 tl suolaa

muutama kierros 
mustapippuria myllystä

3 kananmunaa

1 1/2 dl vehnäjauhoja

5 dl panko-korppujauhoja

Uppopaistamiseen:

1 l rypsiöljyä

Tonkatsu-kastike:

1 1/2 dl miriniä

1/2 dl vettä

2 rkl sokeria

3/4 dl misotahnaa

2 rkl vaaleita seesamin-
siemeniä

Näin valmistat tonkatsun:

1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista. Leikkaa kassler ohuiksi pihveiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Valmista tonkatsu-kastike. Jauha seesaminsiemenet morttelissa tahnaksi. Laita hetkeksi sivuun. Mittaa mirin, vesi ja sokeri kattilaan. Anna porista muutama minuutti. Lisää misotahna ja sekoita. Ota kattila pois liedeltä. Lisää seesaminsiemenet.

3. Vatkaa munat kulhossa. Kaada vehnäjauhot lautaselle ja vatkatut munat toiselle lautaselle. Laita pankojauhot kolmannelle lautaselle.

4. Mittaa vokkiin tai isoon pinnoitettuun paistinpannuun öljyä niin paljon, että sitä on 3 cm:n korkeudelle. Lämmitä öljy 180-asteiseksi.

5. Kasta fileet ensin vehnäjauhoissa ja sitten munaseoksessa. Tee toinen samanlainen kerros, niin saat rapean lopputuloksen. Kasta sitten pankojauhoissa, niin että pinta peittyy niihin kauttaaltaan. Pannun koosta riippuen paista leivitetyt pihvit yksi tai kaksi kerrallaan kääntäen kerran, kunnes pihvien pinta on rapea ja kullankeltainen.

6. Nosta kypsät pihvit talouspaperin päälle valumaan. Viipaloi ne. Tarjoa keitetyn riisin, sinapin ja tonkatsu-kastikkeen kanssa. Myös suikaloitu varhaiskaali sopii lisäkkeeksi.

Viinisuositus: Aromaattinen, pehmeän hedelmäinen ja yrttinen luomuviini Chapoutier Domaine des Granges de Mirabel Viognier 2016, Ranska, 17,89 e.

Lue myös:

Seesamisiika ja salaatti

Sengsun eli friteerattua kalaa

Friteerattu halloumijuusto

Teksti
Kuva Fabian Björk

Toimitus suosittelee