Sitruuna-ricottaletut ja paahdettu suola-hunajakastike

Kasvis
Yli tunti
Melko helppo
8

Sitruuna-ricottaletut maistuvat paahdetun suolahunajakastikkeen kera.

 

4 annosta

3 munaa

250 g ricottajuustoa

1 ½ dl maitoa

1 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2–3 rkl sokeria

ripaus suolaa

2–3 tl raastettua sitruunankuorta

Suola-hunajakastike:

1 ¼ dl hunajaa

1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa

6 dl kuohukermaa

½ tl suolahiutaleita

Paistamiseen:

öljyä tai voita

1. Valmista ensin suola-hunajakastike. Mittaa hunaja pannuun ja ruskista hetken. Lisää kondensoitu maito ja kerma ja keitä sekoitellen 6–8 minuuttia, kunnes seos sakenee. Mausta lopuksi suolalla.

2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

3. Sekoita keskenään ricottajuusto, maito ja keltuaiset. Lisää jauhot, leivinjauhe ja mausteet.

4. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele vaahto varovasti taikinaan.

5. Paista öljyssä tai voissa pinnoitetulla pannulla ohukaisia keskilämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä.

6. Lämmitä suola-hunajakastiketta vielä juuri ennen tarjoilua. Tarjoa letut suolahunajakastikkeen ja jäätelön kera.

Viinisuositus: Makea, hunajainen ja hennon sitruksinen Château Doisy-Vèdrines 2011, Ranska, 21,10 e (0,375 l)

ricottaletut

MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 9/2015     

Toimitus suosittelee