Muhkea porkkanakerroskakku

Makeat leivonnaiset
Yli tunti
Hieman työläs
5-10 euroa

Tämä porkkanakerroskakku on koottu kerroksittain naked cake -kakun tyyliin. Kakku koristellaan syötävillä ja myrkyttömillä kukilla.

Porkkanakerroskakku

3 porkkanaa

yhden appelsiinin 
raastettu kuori

3 munaa

3 dl ruokosokeria

3 dl jauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

3 tl kanelia

1 1/2 tl inkivääriä

3/4 rkl vaniljasokeria

1 1/2 dl auringonkukka- tai 
rypsiöljyä

Vuoan leivitykseen:

voita tai margariinia

korppujauhoja

Tuorejuustotäyte:

150 g voita

200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)

2 1/2 dl tomusokeria

1 1/2 tl vaniljasokeria

yhden sitruunan raastettu kuori

1 rkl sitruunamehua

Koristeluun:

runsaasti syötäviä tai 
myrkyttömiä kukkia

Näin valmistat porkkanakerroskakun:

1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Pese appelsiini hyvin ja raasta sen kuori.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen muna-sokerivaahtoon. Lisää porkkanaraaste, appelsiinin raastettu kuori ja öljy taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun irtovuokaan (halkaisijaltaan noin 20 cm) ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kakun kypsyyttä cocktail- tai grillitikulla. Kun tikkuun ei tartu enää taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä.

3. Valmista tuorejuustotäyte. Sekoita pehmentyneen voin joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri sekä sitruunan kuoriraaste ja mehu. Sekoita tasaiseksi.

4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku samaan puhdistettuun irtopohjavuokaan, jossa paistoit sen. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla. Laita alimmainen kakkulevy vuokaan ja levitä päälle kolmasosa täytteestä. Paina päälle toinen kakkulevy ja levitä taas kolmasosa täytteestä. Laita vuokaan kolmas kakkulevy ja levitä loput täytteestä kakun päälle. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi.

5. Siirrä kakku vuoasta tarjoilualustalle. Koristele erilaisilla syötävillä tai myrkyttömillä kukilla.

Viinisuositus: Makea, katkeroinen, sitruksinen ja yrttinen Cocchi Americano, Italia, 16,49 e 0,5 l.

Katso myös nämä herkulliset kakkureseptit:

Suussa sulava suklaamousse-kakku

Suolakinuski-jogurttijäädykekakku

Manteli-omenakakku

Mari Harjula
Kuvausjärjestelyt ja tyyli Milla Kuusinen 
Kuva Kirsi-Marja Savola
Viinisuositukset Sari Sirén

Toimitus suosittelee