Deviled eggs eli paholaisen munat

Kala ja äyriäiset
10-30 minuuttia
Helppo
5-10 euroa
Joulu

Hauska pikkuruoka syntyy helposti täyttämällä kananmunanpuolikkaat sardelli-kaprisseoksella. Parita tuttu lohi uusien makukavereiden kanssa.

4 annosta

Ainesosat:

4 kovaksi keitettyä munaa

4 sardellifileetä

2 tl dijoninsinappia

¾ dl täysmajoneesia

½ tl sriracha-chili-kastiketta

1 rkl pieniä kapriksia

sormisuolaa

mustapippuria myllystä

Näin valmistat paholaisen munat:

1. Keitä munat koviksi. Kuori ja irrota keltuaiset. Laita valkuai­set tarjoiluvadille.

2. Hienonna sardellit. Yhdistä ne keltuaisten, sinapin, majo­neesin ja chilikastikkeen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi tahna valkuaisten koloihin. Tarjoa sellaisenaan pikkupalana tai salaatin kanssa.

Viinisuositus: Sitruksinen, mineraalinen ja hennon heruk­kainen Henri Bourgeois Sancer­re Les Baronnes Blanc 2015, Ranska, 11,60 e 0,375 l

Paholaisen munat

Lue myös:

Japanilainen teriyaki-lohi

Yrttikuorrutettu uunilohi

Graavilohiceviche

Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvausavustaja Jaana Tolonen
Kuvat Fabian Björk
Viinisuositukset Sari Sirén

Toimitus suosittelee

>