Paahdettu kasvissalaatti ja gremolatakastike

Kasvis
30-60 minuuttia
Hieman työläs
10-20 euroa

Paahdetuista kasviksista, juureksista ja hedelmistä sekä salaatinlehdistä kootaan ruokaisa lisäkesalaatti, joka viimeistellään sitruunaisella gremolatakastikkeella.

6–8 annosta

Paahdettu kasvissalaatti ja gremolatakastike

1 kg erilaisia juureksia ja 
kasviksia (esim. kelta- ja 
punajuuria, raitajuuria, 
porkkanoita, punasipulia, 
bataattia)

merisuolahiutaleita

oliiviöljyä

3–4 nektariinia

noin 2 l pinaatin- ja 
mangoldinlehtiä (tai muita salaatinlehtiä)

Gremolatakastike:

6–8 valkosipulinkynttä

2 sitruunaa raastettuna

1 limetti raastettuna

2 ruukkua lehtipersiljaa 
hienonnettuna

noin 1 1/2 dl oliiviöljyä

Koristeluun:

syötäviä kukkia

Näin valmistat:

1. Kuori ja lohko tai paloittele kasvikset. Laita ne uunipellille leivinpaperille. Pirskottele päälle suolaa ja oliiviöljyä. Paahda uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.

2. Halkaise nektariinit, poista kivet ja lohko ne. Lisää nektariinit pellille kasvisten päälle ja paahda vielä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ja hedelmät ovat sopivan pehmeitä.

3. Valmista sillä aikaa kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Saat kastikkeesta tasaisen, jos sekoitat sen sauvasekoittimella.

4. Laita tarjoiluvadille kerroksittain salaatinlehtiä ja paahdettua kasvis–hedelmäsekoitusta. Viimeistele kastikkeella ja syötävillä kukilla.

Viinisuositus: Puolimakea, runsaan sitruksinen ja hedelmäinen Monistrol Selección Especial Cava Semi Seco, Espanja, 8,99 e.

Katso myös nämä herkulliset salaattireseptit:

Panzanella eli italialainen leipäsalaatti

Yrttinen lohi-sipulisalaatti

Bresaola-rucolasalaatti

Teksti
Tyyli Milla Kuusinen
Kuva Kirsi-Marja Savola
Viinisuositukset Sari Sirén

Toimitus suosittelee