Krossiperunat

Kasvis
30-60 minuuttia
Helppo
5-10 euroa

Krossiperunat on muusin rustiikki ja trendikäs haastaja.

4 annosta

Ainesosat:

1 kg kiinteää perunaa

2 kananmunaa

1 valkosipulinkynsi

1 rkl sitruunan kuoriraastetta

1 rkl sitruunamehua

50 g huoneenlämpöistä voita

1 tl sormisuolaa

1/2 tl mustapippuria myllystä

3 rkl hienonnettua

tuoretta ruohosipulia

2 rkl pikkukapriksia

Näin valmistat krossiperunat:

1. Kuori perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Keitä munat kovahkoiksi ja kuori.

2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese sitruuna, raasta se ja purista mehu.

3. Valuta perunoista keitinvesi pois. Lisää kattilaan valkosipuli, sitruunan kuoriraaste, mehu, voi, munat ja mausteet. Murskaa perunoiden ja munien rakenne huolimattomasti rikki haarukalla siten, että osa perunoista on isoina paloina. Lisää yrttisilppu ja kaprikset. Tarjoa lisäkkeenä muusin tapaan.

krossiperunat

Lue myös:

Valkosipuli-duchesseperunat

Hasselbackan perunat

Naposteluperunat ja chilidippi

 

Sanna Kekäläinen
Kuvausavustaja Jaana Tolonen
Kuvat Fabian Björk

Toimitus suosittelee

>