Maailman mehukkain korvapuusti mantelimassalla

Ei ole suurempaa pettymystä, kuin kuiva korvapuusti. Raskilla ja mantelimassalla varmistat puustien mehukkuuden.

Korvapuustista tulee ilmavampi, suurempi ja maukaampi, kun teet sen raskiin eli esitaikinaan. Moni vierastaa raskin käyttöä leivässä ja pullassa, sillä se tuntuu hankalalta. Sitä se ei ole. Raski saa olla jääkaapissa yön yli, mutta itse tekemiseen menee minuutti. Kun kokeilet, et todennäköisesti leivo enää ilman raskia.

Maailman mehukkain korvapuusti

Noin 12 isoa pullaa

Ainekset:

Pullaraski

1 dl kylmää vettä

2 dl vehnäjauhoja

4 g kuivahiivaa (reilu puolet 7 g:n pussista)

0,5 rkl kardemummaa

Taikina

1,5 dl kylmää maitoa

1 muna

75 g voita

6 dl jauhoja

1,5 dl sokeria

1 tl suolaa

Pussi (7 g) kuivahiivaa

Täyte

n. 25 g voisulaa

sokeria

kanelia

300 g mantelimassaa

4 rkl vettä

Voiteluun:

1 muna

(mantelilastuja)

korvapuusti

Näin syntyy korvapuusti:

1. Aloita pullan tekeminen edellisenä iltana valmistamalla pullaraski. Sekoita kylmä maito, vehnäjauhot, kuivahiiva ja kardemumma keskenään kulhoon (huom: raski turpoaa kaksinkertaiseksi) ja laita jääkaappiin yön yli, vähintään 8 tuntia. Raskin voi tehdä hätätapauksessa myös 3-4 tuntia ennen leivontaa, mutta käytä silloin kädenlämpöistä maitoa ja anna taikinan seistä huoneenlämmössä.

2. Jatka taikinan valmistusta seuraavana päivänä. Lisää raskiin maito, pehmeä voi, kananmuna, hiiva, jauhot ja sokeri. Lisää suola puolessa välissä vaivausta. Vaivaa yleiskoneella keskinopeudella yhteensä 18 minuuttia. Käytä taikinakoukkua.

3. Laita taikina lämpimään paikkaan tekeytymään tunniksi, kunnes taikina on noussut kaksinkertaiseksi.

4. Kauli taikina neliöksi. Voitele voisulalla, lisää sokeri ja kaneli ja rullaa rullaksi. Leikkaa suoraan 12 osaan ja asettele korvapuustit vaakatasoon suuriin ja korkeisiin paperivuokiin. Vuoan tulee olla reilusti suurempi, sillä korvapuusti kohoaa jopa kolminkertaiseksi. Asettele puustit pellille, peitä keittiöliinalla ja anna kohota reilu puoli tuntia tai kunnes ne ovat kooltaan kaksinkertaisia. Voit kohottaa pullat myös kiertoilmauunissa 30-35 C asteessa. Laita uunin pohjalle nostatuksen ajaksi laakea vesiastia.

5. Laita mantelimassa kulhoon ja lisää siihen 4 rkl vettä, jotta se on helpompi pursottaa. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää pursotuspussiin. Leikkaa päähän pieni reikä. Kun korvapuustit ovat kohonneet, pursota mantelimassaa pullien sisään spiraalin mukaan. Mikäli sinulla ei ole pursotinpussia, lisää mantelimassa rullausvaiheessa ennen sokeria ja kanelia. Voitele kananmunalla ennen uuniin laittamista. Voit halutessasi ripotella päälle mantelilastuja.

6. Paista pullia 175 C asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Jäähdytä ja tarjoile!

Lue myös:

Tässä on kesän ehdoton herkkuhitti – tyrmäävän hyvä mansikkakakku!

Sushifanin voileipäkakku

Muhkea porkkanakakku

Resepti Markku Kopra
Kuva Inka Ikonen

Tilaa Idealistan uutiskirje!

Saat sähköpostiisi suoraan monipuoliset treeni-, kauneus- ja hyvinvointijutut.

Toimitus suosittelee