Se kevyempi kookos-suklaakakku

Jälkiruoat
10-30 minuuttia
Helppo

Kookos-suklaakakku saa mehevyytensä taateleista ja banaaneista.

6–8 annosta

AINEKSET

15 pehmeää taatelia 
ilman kiviä
1 ½ kypsää banaania
4 munaa
4 rkl kookosöljyä
½ dl tuoretta kahvia
100 g kookosjauhoja
20 g mantelijauhoja
1 tl vaniljajauhetta
50 g kaakaota
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa

KOOKOSVAAHTO

1 purkki kookosmaitoa
1 rkl kaakaota
2 rkl juoksevaa hunajaa

KORISTEEKSI

50 g paahdettuja kookoslastuja

OHJE:

1. Jätä kookosmaito jääkaappiin vuorokaudeksi kylmenemään, jolloin osa kookosmaidosta kovettuu.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla
3. Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja aja ne blenderissä tahnaksi. Lisää kuoritut banaanit, muna, kookosöljy ja kahvi, ja sekoita tasaiseksi. Sekoita keskenään kookos- ja mantelijauhot, vaniljajauhe, kaakao, leivinjauhe ja suola. Lisää kuivat aineet taikinaan.
4. Levitä taikina vuoan pohjalle ja paista uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä kakkua ritilällä ennen kuin irrotat vuoan reunat.
5. Kookosvaahto: Kaavi kookosmaidon kova osa kulhoon. Lisää kaakao ja hunaja ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes vaahto on pehmeää ja ilmavaa.
6. Levitä osa vaahdosta jäähtyneelle kakulle ja ripottele päälle kookoslastuja. Tarjoile loppu vaahto kakun kera.

 

Katso myös nämä reseptit:

Mansikkainen mascarponevaahto

Helppo kookos-linssipata

Kookos-raparperipiirakka

 

Reseptit ja kuvat Mat, Söndag ja Spis Bedre
Toimittanut

Toimitus suosittelee

>