Nämä gluteenittomat ruoat valmistuvat helposti satokauden herkuista

Nämä gluteenittomat ruoat valmistuvat käden käänteessä. Katso kolme herkullista reseptiä.

Gluteenittomat sieni-fetamuffinit

Taikinaan lisätty juustoraaste pitää maukkaat sieni-fetamuffinit pitkään mehevinä ja kuohkeina.

Katso resepti: Gluteenittomat sieni-fetamuffinit

 

Gluteenittomat omenapiiraat

Omenapiirakoiden murotaikinapohjassa on tummaa riisijauhoa ja maissijauhoja.

Katso resepti: Gluteenittomat omenapiiraat

Gluteenittomat perunagnocchit, salvia-sitruunavoi ja siemen-porkkanasämpylät

Herkulliset gnocchit valmistuvat myös perunajauhoista. Perunagnocchien lisukkeeksi sopivat gluteenittomat siemen-porkkanasämpylät. Sämpylöiden kuohkeuden salaisuus on psyllium, joka on jänönratamon (Plantago ovata) kuivatuista siemenistä valmistettua hyvin kuitupitoista jauhoa. Psyllium antaa leivonnaisille sitkoa, kuohkeutta ja mehevyyttä.

Katso resepti: Gluteenittomat perunagnocchit ja salvia-sitruunavoi

Katso resepti: Gluteenittomat siemen-porkkanasämpylät

Teksti Mari Harjula
Kuvat Arto Vuohelainen

Tilaa Idealistan uutiskirje!

Saat sähköpostiisi suoraan monipuoliset treeni-, kauneus- ja hyvinvointijutut.

Toimitus suosittelee