Suussa sulavat banaani-suklaamuffinit

Herkulliset muffinit maistuvat kuorrutettuina tai ilman.

Annoksesta tulee noin 20 kpl muffineja.

Tarvikkeet:

50 g voita

3 kananmunaa

2 dl fariinisokeria

1 dl maitoa

2 kypsää banaania

100g maitosuklaata

4dl vehnäjauhoja

1tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

20 muffinivuokaa

muffini

Näin valmistat muffinit:

1. Laita uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauho, vaniljasokeri ja suola.
3. Muussaa banaanit haarukalla ja pilko suklaa pieniksi paloiksi.
4. Vatkaa sokeri ja kananmunat sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
5. Lisää sulatettu voi ja maito ja sekoita huolella.
6. Lisää kuivat aineet sekä banaani ja suklaa kananmuna-sokeriseokseen joukkoon huolellisesti sekoittaen.
7. Täytä paperiset muffinivuoat taikinamassalla, mutta vain 2/3 sillä muffinit kohoavat uunissa.
8. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 12 minuuttia. Kokeile kypsyyttä ohuella tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, ovat muffinit valmiita.

Vinkki: Voit lisätä joukkoon myös rouhittua saksanpähkinää tai hasselpähkinää sekä kuorruttaa muffinit tuorejuustokreemillä.

 

Lue myös:

Jauhoton juustokakku

Mango-suklaakakku

6 vinkkiä – Näin käytät kotimaisia omenoita

Teksti MAD
Kuva MAD
Toimittanut Markku Kopra
Julkaistu Miss Mixissä 02/2013

Tilaa Idealistan uutiskirje!

Saat sähköpostiisi suoraan monipuoliset treeni-, kauneus- ja hyvinvointijutut.

Toimitus suosittelee