Suussa sulavat banaani-suklaamuffinit

Makeat leivonnaiset
30-60 minuuttia
Helppo
5-10 euroa

Herkulliset muffinit maistuvat kuorrutettuina tai ilman.

Annosesta tulee noin 20 kpl muffineja.

Tarvikkeet:

50 g voita
3 kananmunaa
1 dl maitoa
2 kypsää banaania
100g maitosuklaata
4dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
20 muffinivuokaa

muffini

Näin valmistat muffinit:

1. Laita uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauho, vaniljasokeri ja suola.
3. Muussaa banaanit haarukalla ja pilko suklaa pieniksi paloiksi.
4. Vatkaa sokeri ja kananmunat sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
5. Lisää sulatettu voi ja maito ja sekoita huolella.
6. Lisää kuivat aineet sekä banaani ja suklaa kananmuna-sokeriseokseen joukkoon huolellisesti sekoittaen.
7. Täytä paperiset muffinivuoat taikinamassalla, mutta vain 2/3 sillä muffinit kohoavat uunissa.
8. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 12 minuuttia. Kokeile kypsyyttä ohuella tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, ovat muffinit valmiita.

Vinkki: Voit lisätä joukkoon myös rouhittua saksanpähkinää tai hasselpähkinää sekä kuorruttaa muffinit tuorejuustokreemillä.

 

Lue myös:

Jauhoton juustokakku

Mango-suklaakakku

6 vinkkiä – Näin käytät kotimaisia omenoita

Teksti
Kuva MAD
Toimittanut
Julkaistu Miss Mixissä 02/2013

Toimitus suosittelee