Rasvoittuvat hiukset riesana? Näillä vinkeillä apua ongelmaan

Rasvoittuvat hiukset ovat riesa. Tasapainottamalla hiuspohjaa ja hoitamalla hiuksia oikein pääset rasvaisuudesta eroon ilman, että hiuspohja kuivuu.

Hiuspohja erittää talia, joka pitää päänahan hyvässä kunnossa. Liiallinen talineritys saa hiukset kuitenkin rasvoittumaan nopeasti pesun jälkeen.

Rasvoittunut tukka ärsyttää, koska hiukset liiskaantuvat päätä myöten ja haisevat rasvaiselle. Koska tali pakkaantuu hiuspohjaan, se voi aiheuttaa kutinaa ja lisätä infektioriskiä.

Miksi hiuspohja rasvoittuu?

Syitä on monia. Perintötekijät, hormonaaliset muutokset, infektiot, stressi ja liikahikoilu voivat lisätä rasvoittumista.

Tavallisin syy piilee arkisissa asioissa, jotka saavat hiuspohjan talinerityksen villiintymään. Etenkin hiustenpesutottumukset ja -tuotteet vaikuttavat hiuspohjan tasapainoon.

Lue myös: 6 vinkkiä, joilla hiukset voivat hyvin

1. Hiustenpesu

Hiuksia ei tarvitse pestä joka päivä. Toisaalta hiukset pitää pestä, jos ne tuntuvat likaisilta tai rasvaisilta.

Jos hiukset pitää pestä usein, valitse päivittäiseen käyttöön tarkoitettuja sampoita. Käytä rasvoittuvalle hiuspohjalle suunnattuja tuotteita joka toisella tai kolmannella pesukerralla.

Tiheä pesutahti kuivattaa hiuspohjaa ja liuottaa suojaavan talin, mikä kiihdyttää talintuotantoa.

Käytä hoitoainetta vain hiusten latvoihin, ei hiuspohjaan. Hoitoaineen tarkoitus on kosteuttaa ja helpottaa hiusten käsittelyä.

2. Muotoilutuotteet

Yritä levittää muotovaahto ja tyvisuihkeet hiusten tyveen, ei hiuspohjaan.

Sama pätee hiusöljyihin, voiteisiin, vahoihin ja lakkoihin. Kun päänahka ei joudu kosketuksiin muotoilutuotteiden kanssa, hiuspohja pysyy raikkaampana.

Kuivasampoo ja hiuspuuteri raikastavat hiuksia sekä tekevät niistä ilmavamman tuntuiset. Etenkin kuivasampoo on loistava tuote, jos hiuksia ei kiireessä ehdi pestä, koska se imee rasvaisuutta hiuspohjasta.

Hiuspuuteri ja kuivasampoo kuitenkin kertyvät hiuspohjaan ja voivat aiheuttaa kutinaa. Jos käytät usein kuivasampoota tai hiuspuuteria, pese hiukset syväpuhdistavalla sampoolla 1-2 kertaa kuukaudessa.

Lue myös: Vältä lässähtänyt kampaus – Näin kuivaat hiukset nopeasti tuuheiksi

3. Harjaaminen

Sadalla harjanvedolla päivässä ei saa aikaiseksi kuin entistä rasvaisemmat hiukset. Etenkin kuivien hiusten innokas harjaaminen levittää talia hiuspohjasta pituuksiin ja latvoihin.

Harjaa hiukset, kun haluat selvittää ja silottaa takut.

Kiinnitä myös huomiota harjan ja kamman puhtauteen. Harva poistaa harjastaan siihen tarttuneita hiuksia, saati pesee sitä.

Harjoihin ja kampoihin kertyy ajan mittaan, likaa, pölyä, hiuksia ja muotoilutuotteita. Hiusten selvittäminen puhdistamattomalla harjalla tekee tukasta likaisemman tuntuisen.

Poista irtohiukset harjasta päivittäin, ja pese se kerran kuukaudessa tavallisella sampoolla.

4. Hiusten koskettelu

Moni näprää ja hiplailee hiuksiaan huomaamattaan pitkin päivää.

Jos hiukset rasvoittuvat helposti, vältä koskettelemasta hiuksia, sillä käsien rasva ja lika siirtyvät niistä tukkaan.

Tuotteet:

1. Phyton Phytocédrat Purifying Shampoo –sampoo erittäin rasvoittuville hiuksille 15,40 e/200 ml on niin tehokas poistamaan rasvaisuutta, että sitä kannattaa käyttää vain kerran viikossa, ja pestä hiukset välissä miedommalla sampoolla.

2. L’Oréal Elvitalin Extraordinary Clay Shampoo –sampoo 4,50 e/400 ml tekee hiuksista ihanan puhtaan, raikkaan ja ilmavan tuntuiset.

3. Vitality´s Intensive Aquan Sebo-Equilibrio Treatment –rasvoittuvan hiuspohjan hoitoneste 27 e/100 ml tasapainottaa hiuspohjan talintuotantoa ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Ei tarvitse huuhdella!

Lue myös:

Haaveissa tuuheat hiukset? Testasimme parhaat tuuheuttavat hiustuotteet!

Näin hiustenpesu sujuu ilman tavallista sampoota!

Ohenevatko hiuksesi – testaa kaljuunnutko

Teksti
Kuvat Fotolia, Valmistajat

Toimitus suosittelee