Moderni omakotitalo on perheen räätälöimä unelma

Nelihenkinen perhe halusi rakennuttaa vähäeleisen valmistalon luonnonläheiseen ympäristöön. Eri talomallien parhaista paloista yhdisteltiin juuri se oikea.

MIKÄ: Kannustalon yksitasoisesta Vihervaara-mallista muunnettu 5 h + k, noin 218 m². MISSÄ: Siuntiossa, 2 800 neliön rinnetontilla, jolta on näköala kaurapelloille ja metsään. TÄÄLLÄ ASUVAT: Irina ja Toni sekä pojat Samuel ja Dominic.

20120816 Siuntio. 3 x omakotitalo - Räätälöity unelma. Kuvassa talo. Koti ja keittiö / Kirsi-Marja Savola. HUOM! Kysy päätoimittajalta saako juttua antaa eteenpäin, koska jutussa olleilta ihmisiltä on ensin kysyttävä lupa saako heidän kotiaan esitellä muualla kuin Koti ja keittiö lehdessä.

MODERNI JA HILLITTY VALINTA

Talosta haluttiin yksitasoinen, siksi tonttia pengerrettiin kaivaustöistä jääneillä kivenlohkareilla. Talon paikan määräsivät kalliot, jotka tulivat maanrakennustöissä vastaan. Naapureiden kanssa rakennettiin yhteinen viemäri ja jätevesipuhdistin. Tontille tuli uusi sähkökeskus ja maavedot ilmakaapeleiden tilalle. Maalämpökaivo porattiin talon vieressä olevan männyn alle. Modernin omakotitalon vähäeleisillä väri- ja materiaalivalinnoilla on pyritty kunnioittamaan taloa ympäröivää maisemaa ja lähellä sijaitsevia historiallisia rakennuksia. Talon viimeistely-työt teki paikallinen timpuri yhdessä Tonin kanssa, joka osallistui aktiivisesti rakentamiseen alusta saakka.

20120816 Siuntio. 3 x omakotitalo - Räätälöity unelma. Kuvassa terassi. Koti ja keittiö / Kirsi-Marja Savola. HUOM! Kysy päätoimittajalta saako juttua antaa eteenpäin, koska jutussa olleilta ihmisiltä on ensin kysyttävä lupa saako heidän kotiaan esitellä muualla kuin Koti ja keittiö lehdessä.

KATOKSEN ALLA

Terassi on osittain katettu, joten ulkona voi syödä sateellakin. Vaaleiden sisätilojen vastakohtana toimii harmaa ulkoväritys. Kannustalon arkkitehti auttoi julkisivun värivalinnassa. Sävy on Tikkurilan 565X. Länsirinteessä sijaitsevalta terassilta avautuvat kauniit maisemat kaurapelloille ja metsiin. Terassipöytä on Ikeasta.

20120816 Siuntio. 3 x omakotitalo - Räätälöity unelma. Kuvassa keittiö. Koti ja keittiö / Kirsi-Marja Savola. HUOM! Kysy päätoimittajalta saako juttua antaa eteenpäin, koska jutussa olleilta ihmisiltä on ensin kysyttävä lupa saako heidän kotiaan esitellä muualla kuin Koti ja keittiö lehdessä.

KEITTIÖ AVARAKSI

Keittiön U-muoto vaihdettiin L-muodoksi ja saatiin enemmän vapaata kulkutilaa. Saareketta suurennettiin, jotta lieden molemmille puolille saataisiin laskutilaa. Uunin ja jääkaapin paikat vaihdettiin keskenään, koska jääkaappi haluttiin lähemmäs ruokapöytää. Nurkkaan sijoitettu uuni on turvallisempi pienten lasten kulkureittejä ajatellen. Saarekkeen alla on molemmin puolin kaappitilaa. Teräksinen saarekeliesituuletin on Siemensin, kuten muutkin kodinkoneet. Keittiökalusteet on hankittu HTH:lta ja hana on Oraksen Alessi-mallistosta. Lattialaatat ovat Bauhausista. Valurautainen keittokirjateline on keittiötarvikepuoti Purnukasta Kotkasta. Keittiöstä on uloskäynti terassille.

20120816 Siuntio. 3 x omakotitalo - Räätälöity unelma. Kuvassa työhuone. Koti ja keittiö / Kirsi-Marja Savola. HUOM! Kysy päätoimittajalta saako juttua antaa eteenpäin, koska jutussa olleilta ihmisiltä on ensin kysyttävä lupa saako heidän kotiaan esitellä muualla kuin Koti ja keittiö lehdessä.

VALOISA TYÖHUONE

Työhuoneen seinällä on Irinan öljyvärityö, jonka hän eräänä yönä intoutui maalaamaan. Toni on entisöinyt isoisältään perimänsä petsatun kirjoituspöydän. Valaisin ja pikkuruiset koristetuolit pöydällä on ostettu Ikeasta. Vierasvuodetta piristää Tonin mummon kutoma punainen villahuopa. Lampaantalja on Ikeasta.

20120816 Siuntio. 3 x omakotitalo - Räätälöity unelma. Kuvassa olohuone. Koti ja keittiö / Kirsi-Marja Savola. HUOM! Kysy päätoimittajalta saako juttua antaa eteenpäin, koska jutussa olleilta ihmisiltä on ensin kysyttävä lupa saako heidän kotiaan esitellä muualla kuin Koti ja keittiö lehdessä.

JOUSTAVA SÄHKÖSUUNNITELMA

Talon sähkövedot on tehty niin, että olohuone on jaettavissa kahdeksi erilliseksi huoneeksi. Ikkunasta näkyvät takapihan kalliot. Istuinryhmä on koottu Vepsäläisen sohvasta ja Ikean nojatuoleista. Valkoinen kaappi on Rivièra Maisonin. Tikattu ruskea peitto sekä ruskeat samettityynyt ovat Lappeenrannan K&K Sisustuksesta. Ikkunan vieressä seisoo Boknäsin Tripodi-valaisin. Hevosaiheiset taulut sohvan yllä ovat Leena Siuruan tekemiä.

20120816 Siuntio. 3 x omakotitalo - Räätälöity unelma. Kuvassa makuuhuone. Koti ja keittiö / Kirsi-Marja Savola. HUOM! Kysy päätoimittajalta saako juttua antaa eteenpäin, koska jutussa olleilta ihmisiltä on ensin kysyttävä lupa saako heidän kotiaan esitellä muualla kuin Koti ja keittiö lehdessä.

MUOKATTAVA MAKUUHUONE

Makuuhuoneen muoto on muutettu selkeäksi suora-kaiteeksi. Muutos tuplasi pinta-alan 25 neliömetriin. Myös makuuhuoneen sähkövedot mahdollistavat huoneen jakamisen tulevaisuudessa.

– Suunnitteluvaiheessa on hyvä muistaa, että kalustus- ja sähkösuunnitelmien on toimittava saumattomasti yhteen, Irina neuvoo.

Makuuhuoneeseen tehtiin uloskäynti terassille. Siitä on mukava astua aamukahville suoraan terassille, mutta lisäksi ovi tuo yhden turvallisen poistumistien lisää tulipalon varalta. Keittiön ikkunaa lukuun ottamatta talon kaikki ikkunat ulottuvat lattiasta lähes kattoon. Toni ja hänen isänsä nikkaroivat yhdessä arkun, joka toimii yöpöytänä. Sen päällä on Cobellon kuparivalaisin ja Tivoli Audion radio. Punottu kori on Boknäsiltä ja rautasänky Iskusta. Häräntalja on Ikeasta.

20120816 Siuntio. 3 x omakotitalo - Räätälöity unelma. Kuvassa makuuhuone. Koti ja keittiö / Kirsi-Marja Savola. HUOM! Kysy päätoimittajalta saako juttua antaa eteenpäin, koska jutussa olleilta ihmisiltä on ensin kysyttävä lupa saako heidän kotiaan esitellä muualla kuin Koti ja keittiö lehdessä.

TILAA PUKEUTUMISELLE

Makuuhuoneeseen on järjestetty tilaa pukeutumiselle. Kookas kokovartalopeili on nojatuolin ja jalkalampun tapaan Ikeasta. Seinällä on kipsivalos Irinan ensimmäisen raskauden ajoilta. Pikkupöytä nojatuolin vieressä on Wood Park -myymälästä.

20120816 Siuntio. 3 x omakotitalo - Räätälöity unelma. Kuvassa kylpyhuone. Koti ja keittiö / Kirsi-Marja Savola. HUOM! Kysy päätoimittajalta saako juttua antaa eteenpäin, koska jutussa olleilta ihmisiltä on ensin kysyttävä lupa saako heidän kotiaan esitellä muualla kuin Koti ja keittiö lehdessä.

LUONNONKIVIÄ SYVENNYKSIIN

Irina vuorasi pesutarvikkeille tehdyt syvennykset luonnonkivillä. Pintaan kiinnitettiin Kekkilän koristekiviä erikois-liimalla ja viimeisteltiin saumausaineella. Kiinalainen jakkara on Boknäsiltä ja tikkaat löytyivät Mokosta. Kylpyamme ja sadesuihku ovat Svedbergsin mallistosta. Lattia laatoitettiin K-raudan 10 x 10 -senttisellä Style-laatalla.

20120816 Siuntio. 3 x omakotitalo - Räätälöity unelma. Kuvassa vessa. Koti ja keittiö / Kirsi-Marja Savola. HUOM! Kysy päätoimittajalta saako juttua antaa eteenpäin, koska jutussa olleilta ihmisiltä on ensin kysyttävä lupa saako heidän kotiaan esitellä muualla kuin Koti ja keittiö lehdessä.

LAINEITA KATOSSA

WC:n takaseinä ja katto on paneloitu UPM:n lainepaneelilla. Sen pintaa elävöittää pyöreän peilin takaa tuleva valo. Valopeili ja kalusteet ovat Svedbergsiltä. Hana on Gustavsbergin mallistosta, samoin WC-istuin.

CAMILLA RENVALL
KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest