Pehmeästi puettu kulttuurikoti

Helsinkiläispariskunnan kolmiossa kauneus ja kierrätys ovat kunniassa. Kulttuurialalla työskentelevä pari kertoo, kuinka kodin sisustus syntyi hiljalleen, miltei vahingossa.

Perheen kirja- ja sarjakuvakokoelma on melkoinen, ja lisää tulee kuukausittain. Simpukkasohvasta haaveiltiin kymmenen vuotta, ja kun sohva vihdoin saatiin, se osoittautui epäkäytännölliseksi. Tilalle hankitaan uusi sohva.

Edellisten asukkaiden asentama kaapisto sai jäädä, vaikka kiiltävä valkoinen ei ensin miellyttänytkään. Seiniin valittiin kaapeille kontrastiksi mattapintainen vedenvihreä maali ja kaappien alle harmaa kivilaatta. Flower Pot -valaisin, keraamikko Silja Merikallion seinäkello ja ikkunalaudalla oleva muranolainen lamppu värittävät keittiötä turkoosilla, yhdellä emännän suosikkiväreistä. Räsymatto on kotikutoinen.

Ruokapöytä on monitoimihuoneen toisessa päädyssä. Olohuoneeseen johtava oviaukko peitettiin ja syvennykseen tehdyn hyllykön tausta maalattiin Kaisa Soinin maalauksen värimaailmaan sointuvalla vihreällä. Hyllykössä säilytetään koruja, sukuvalokuvia ja pieniä taideteoksia, joukossa mm. tamperelaisen taiteilijan Pauli Heikkilän näkemys talouden emännästä. Anttooni-sedän 1800-luvulla tekemästä keinutuolista ei haluta luopua.

Makuuhuoneesta haluttiin hillitty. Seinän väriksi löytyi pehmeä harmaa. Illan valossa se muuttuu aavistuksen vaaleanpunertavaksi. Seinällä on Kaisa Soinin Helsinki-aiheinen maalaus. Kristallivalaisin ja paksu, maalauksen värejä toistava villamatto löytyivät kirpputorilta. Pieni pöytä päällystettiin hopeiseksi lyöntimetallilla.

 

 

TEKSTI MAIJA TAMMILEHTO KUVAUSSUUNNITTELU MIA LUNDBERG KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest