Pauli Aalto-Setälä: Itsensä johtamisen kolme estettä

Pauli Aalto-Setälä tekee työtä josta nauttii. Menestyksen takana on kolme estettä, joiden yli on päästävä.

”Teen työtä josta nautin. Olen tietoinen, että on muutama asia, jolla sössisin helposti koko homman. Itse asiassa kolme asiaa estää minkä tahansa tehtävän kunnollisen hoitamisen.

Ensimmäinen on suunnittelun puute.

Minulla ei ole koskaan kiire, mutta kalenterini on aika tarkasti buukattu. Siinä on muuten suuri ero. En tuhlaa tapaamisaikaa valittamalla kiirettäni.

Suunnitteluun on hyvä syy: ellen suunnittele työviikkoani, en pysty kaikkia tehtäviäni hoitamaan. Johdan isoa media- ja markkinointiyhtiötä, jossa tehtäväni on paitsi näyttää suuntaa esimerkillä ja resursoimalla niin ihmisiä kuin rahaa, myös johtamalla omaa tiimiäni, johtoryhmää.  Tarvittaessa minulta saa johtamispalveluja kuka tahansa konserniimme kuuluva. Kolmensadan ihmisen organisaatiossa ei voi poukkoilla spontaanisti vaan viikko on suunniteltava, jotta käytän aikani oikeasti, kuten olen luvannut. Tässä apunani on logistiikan ja kalenteroinnin huippu-ammattilainen, assistenttini Susanna. Minun täytyy osata johtaa ennen kaikkea itseäni. Tsekkaa välillä, teetkö mitä luulet tekeväsi.

Kirjoita ylös, mitkä ovat tavoitteesi tälle kuukaudelle ja vertaa sitä sitten kalenteriisi.

Onko näissä eroja?

Kiinnostaako hypätä MINIn rattiin? Varaa aika koeajoon täältä!

Pauli Aalto-Setälä
Pauli ajoi Allerin yhteiseen aamutreeniin hymyssä suin MINI JCW:llä joka on tehokkain saatavilla oleva MINI. Nelisylinterinen, kaksilitrainen MINI TwinPower Turbon 231 hevosvoimaa kiihdyttää sataseen 6,3 sekunnissa.

Toinen este on oppimisen pysähtyminen.

Jos lopettaisin uusien kirjojen ahmimisen, kollegojen ja opiskelijoiden kuuntelemisen, alkaisin aika pian toistaa itseäni. Toistaessani itseäni tapahtuisi kaksi asiaa:

1. Kyllästyisin.

2. Minusta ei olisi enää yhteisölleni hyötyä.

Muuttuvassa ja digitalisoituneessa yhtiössä tehtäväni on koko ajan pohtia, mikä on mahdollista ja ennakoida, mitä tapahtuu seuraavaksi.

Kumpaakaan näistä ei voi tehdä yksin. Suurimmat asiat tapahtuvat muutenkin aina ihmisten välillä eikä vain omien korvien välillä. Dialogi ja tiimityötaidot ovat ihmisen keino pärjätä algoritmeja vastaan. Opitaan toisiltamme ja opetellaan kuuntelemaan, vaikka olisi kuinka tiukka aikataulu.

Kysy itseltäsi välillä mitä uutta opit viimeksi?

pauli aalto-setälä
Pauli treenaa Training for Warriors-metodin mukaisesti neljästi viikossa, ja on itsekin sertifioitu valmentaja ja yksi salien omistajista.

Kolmas este on huono kunto.

Joskus sössin elämääni sillä, että keräsin sankaripisteitä säästämällä aikaa muille vähentämällä omasta hyvinvoinnistani. Esimerkiksi liikunnasta tai perhe-illoista. Vaikutus oli päinvastainen. Väsyneenä aivotkaan eivät toimineet, ja pienikin vastoinkäyminen kasvoi vuorenkokoiseksi esteeksi.  Lääketieteellinen fakta on se, että jaksamistamme parantaa säännöllinen liikunta ja sosiaaliset suhteet myös työn ulkopuolella.

Viime vuosina on tutkittu myös sitä, että lihasharjoittelu on vähintään yhtä tärkeää kuin hapenottokyky. Tuki- ja liikuntaelimemme tarvitsevat säännöllistä harjoittelua, pelkkä hölkkääminen ei riitä. Minulle Training for Warriors yhdistää hauskan yhdessäolon ja kovan treenin. Neljä TFW-treeniä viikossa on mun kaavani kunnon ylläpitämiseen ja kolmannen itsensä johtamisen esteen taklaamiseen.

Mikä on sinulle mieluisin treeni? Milloin aloitat?”

pauli aalto-setälä
TYKKI MINIn tunnusmerkki on punainen väri ja Piano-mustat yksityiskohdat. Ylimääräiset jäähdytysaukot on sumuvalojen paikalla.

Käy tutustumassa myös Idealistan bloggaajien MINIreissuihin täältä.

Koeaja uusi MINI. Varaa aika koeajoon!

 

 

Toimitus suosittelee