Milloin flirttailu menee liian pitkälle? 3 kultaista sääntöä!

Putkahteleeko joka nurkan takaa kiinnostavia tyyppejä? Vilkuiletko kultasi kainalosta muita? Koetko huonoa omatuntoa pienestä flirtistä? Ratkaise suhdekiemuranne näillä vinkeillä!

Sääntö nro 1: Käytä omaa harkintaa

Varsinkaan pitkässä parisuhteessa ei voi olla koko ajan korviaan myöten rakastunut vain omaan kumppaniin.

Ihmiselle on normaalia kiinnittää huomiota kiinnostaviin ihmisiin, eikä siihen välttämättä liity mitään romanttista. On vain kohteliasta olla ystävällinen muita ihmisiä kohtaan ja kiinnostunut heidän asioistaan. Tällainen flirttailu on tervettä ja piristävää.

Flirttisi ei mene liian pitkälle, kunhan muistat yhdessä kumppanisi kanssa sovitut rajat ja kunnioitat omatuntoasi. Joskus saattaa käydä niin, että huomaat ihastuneesi johonkuhun toiseen. Kunhan tunteistasi ei tule hallitsevia ja tunteesi kumppaniasi kohtaan ovat ennallaan, ei pienestä ihastuksesta ole haittaa.

Päinvastoin, se saattaa tuoda teidänkin suhteeseenne uutta puhtia. Jokaisesta hyvännäköisestä tyypistä kaupungilla ei kannata raportoida seurustelukumppanille. Vaikka hän varmasti tietää sinun näkevän myös muut maailman ihanat ihmiset, ei sitä tarvitse hänelle korostaa.

Sääntö nro 2 : Puhukaa!

Selvittäkää yhdessä kumppanisi kanssa suhteenne rajat. Miten toivotte toistenne käyttäytyvän, mistä pahoitatte mielenne ja mikä taas on normaalia ihmisten kanssakäymistä?

On hyvä puhua myös siitä, missä teillä kulkevat pettämisen rajat – ne kun ovat jokaisella yksilölliset ja itse määriteltävissä. Jos kuitenkin kultasi pitää esimerkiksi kaverin halaamista tämän synttäreinä pettämisenä, mieti, voiko suhde näin mustasukkaisen ihmisen kanssa toimia. Kaikki kaipaavat myös muita ihmissuhteita ja -kontakteja kuin pelkän seurustelukumppanin.

Usein pettämisen raja on kuitenkin suhteellinen, eikä sitä voi määrittää pelkästään tekojen perusteella. Joidenkin mielestä vieraan ihmisen vilkuilu ja ajattelu romanttisessa mielessä on pahempaa kuin vaikka suutelu. Tärkeintä on muistaa, että samat säännöt koskevat yhtä lailla suhteen molempia osapuolia.

Sääntö nro 3: Kuuntele omatuntoasi

Säästät itsesi monelta harmilta, kun et tee mitään, mistä koet huonoa omatuntoa. Joskus hetken huuma voi viedä mennessään, etkä ehdi tuntea huonoa omatuntoa, mutta mieti silloin: kaduttaako tämä huomenna?

Hyvännäköisten naisten tai miesten vilkuilu kadulla ei vahingoita ketään. Jos kuitenkin huomaat olevasi ihastunut johonkuhun ja hakeutuvasi flirttailemaan hänelle jatkuvasti, pysähdy ja mieti, mitä olet tekemässä. Mitä ajattelisit, jos saisit tietää kumppanisi käyttäytyvän niin? Kun toimit oman moraalisi ja yhdessä sovittujen rajojen mukaan, olet oikeilla jäljillä.

Lue myös:

Tunne temperamenttisi – paranna parisuhdettasi

Naiset paljastavat: Miesten ihanimmat teot ja yllätykset

”Kyllä tulee vilkuiltua…” Näin jumppaohjaajat flirttailevat

 

Teksti
Kuvat Fotolia
Julkaistu Miss Mixissä 8/2013

Toimitus suosittelee