Kaverin puolesta kyselen -tekijät vinkkaavat viisi suosikkiaan – Kuuntele nämä podcastit

Etsitkö uutta kuunneltavaa vai oletko vasta tutustumassa podcast-maailmaan? Suositun Kaverin puolesta kyselen -podcastin tekijät kertovat, mitä kannattaa kuunnella.

Kaverin puolesta kyselen -podcastia pitävät Anna Karhunen ja Tiia Rantanen ovat podcast-kuluttajina kuin yö ja päivä: Karhunen kuuntelee podcasteja satunnaisesti, kun taas Rantanen on suurkuluttaja. Nyt kaksikko esittelee omat suosikki podcastinsa, vaikka Rantasella olikin vaikeuksia pitää lista lyhyenä.

Karhusen suosikit

Radio Sodoma

Radio Sodoma on niin mielettömän omalaatuinen, ettei sitä olisi voinut tehdä kukaan muu kuin ihana Antti Holma. Tämä podcast kuin ihana makupala ja sopivan lyhyt kokonaisuus.

Sickboy

Amerikkalainen podcast, jossa mies ja hänen kaverinsa käsittelevät vakavia sairauksia ja kutsuvat paikalle puhumaan sairastuneita. Niistä keskustellaan vähän humoristisesti ja aina kokijan näkökulmasta eikä jotenkin ylhäältäpäin.

Lue myös: Kaverin puolesta kyselen -tekijöiden vinkit: ”Näin teet hyvän podcastin”

Rantasen suosikit

Heavyweight

Podcastia juontaa newyorkilainen juutalaismies, jolla on todella lakoninen ja humoristinen tyyli. Hän selvittää tuttujensa kanssa näiden elämän käännekohtia, joissa asiat ovat joko alkaneet mennä pieleen tai todella hyvin. Sitten he menevät yhdessä tapamaan sitä ihmistä, esimerkiksi koulukisaajaa, joka on vaikuttanut käännekohtaan. Podcasr on yhtä aikaa herkkä ja kaunis, mutta myös super hauska.

Mystery Show

Tämä on jo vanha podcast, mutta kerta kaikkiaan loistava. Menninkäiseltä kuulostava juontaja yrittää selvittää arkipäivän mysteereitä, jotka eivät selviä googlettamalla. Esimerkiksi Britney Spearsin on nähty kantavan podcastin vetäjän kaverin kirjoittamaa melko tuntematonta kirjaa, joten mies pyrkii selvittämään, lukiko Britney todella kirjan.

My Favourite Murder

En yleensä tykkää höpöttely-podcasteista ja aluksi tämäkin ärsytti. Siinä kaksi koomikkonaista kertoo toisilleen murhatarinoita. Sitten kerran viikossa tulee jakso, jossa he kertovat kuulijoiden lähettämiä tarinoita näiden kotikaupungeissa tapahtuneista oudoista asioista. Ne eivät välttämättä ole murhia, mutta jotain todella karmivia juttuja.

Yle Areenasta löytyvä Kaverin puolesta kyselen jäi juhannuksena tauolle, mutta palaa syksyllä uusin jaksoin.

Lue myös:

Podcast-vallankumous on alkanut – nappaa vinkit!

Metin ja Hannan Podcast

Designtarinoita-podcastin syksy yhdessä paketissa

Teksti
Kuva Eino Nurmisto
Grafiikka Saara Helkala

Toimitus suosittelee