Kylpyhuoneremontti voi mennä pieleen – näin onnistut

Kylpyhuoneremontti on kallis. Siksi se kannattaa suunnitella ja toteuttaa huolella. Pienissä tiloissa suunnittelu on millimetripeliä.

1. Lapsia vai ikäihmisiä?

Mieti ensin, mikä nykyisessä kylpyhuoneessasi toimii ja mikä taas ei. Mieti myös, moniko kylpyhuonetta käyttää. Onko perheessäsi pieniä lapsia tai ikäihmisiä? Onko pyykkihuolto kylpyhuoneessa? Jos perheessä on ikäihmisiä, kannattaa wc-pöntön olla korkeaa mallia. Silloin siihen on helpompi istua ja nousta pois. Pikkulapsiperheessä iso pesuallas on tarpeen, kun pestään pylly- ja pikkupyykkiä.

2. Pohjapiirros ja tarkat mitat

Piirrä sitten pohjapiirros kylpyhuoneestasi. Merkitse siihen ovet, ikkunat, vesipiste, sähköpiste ja viemäreiden paikat. Suihkun ja wc-pöntön paikka määräytyy yleensä vesiputkien mukaan, mutta kaapistoja voi sijoittaa vapaammin. Muista ottaa myös tarkat mitat.

Lue myös: 3 x ylellinen kylpyhuone

3. Millipeliä pienissä tiloissa

Kaapistojen ja suihkuseinien sijoittaminen voi olla millimetripeliä. Mitä pienempi kylpyhuoneesi on, sitä tarkemmin tila ja kalusteet pitää mitata. Mutkia voi tulla matkaan, jos allaskaapin vetolaatikko tai suihkuseinä ei mahdu aukeamaan. Ota pohjapiirros ja mitat mukaan kylpyhuonekalusteita myyvään liikkeeseen ja pyydä apua suunnittelijoilta. Jalallisia wc-pönttöjä on saatavilla myös sellaisia, jotka voi asentaa aivan seinään kiinni.

4. Sijoita kalusteet oikein

Kylpyhuoneiden kalusteet on tehty kosteussuojatuista materiaaleista, mutta ne kannattaa silti sijoittaa kauas suihkusta ja ammeesta. Kastuneet kalusteet pitäisi myös muistaa pyyhkiä. Muuten pinnat alkavat vähitellen kupruilla.

Lue myös: 3 x moderni kylpyhuone

5. Muista lupa-asiat

Kylpyhuoneremontti kannattaa teettää ammattilaisella. Jo laki ja vakuutukset velvoittavat käyttämään ammattilaista kosteussulkujen, kaatojen ja sähköasennusten tekemisessä. Muista tehdä taloyhtiössä ilmoitus isännöitsijälle. Kerrostalossa on hyvä kertoa naapureille remontista.

Asiantuntijana näyttelyemäntä Nina Lehtonen, IDO

Lue myös:

Kylpyhuoneremontti kannattaa suunnitella huolellisesti

Miten hyvitetään itse tehty kylpyhuoneremontti?

Näin vältät virheet keittiöremontissa

 

Teksti
Kuva Paula Osenius

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest