Löytyykö kotoasi tuntemattoman suuruuden, Olga Gummeruksen taidetta?

Olga Gummerus on suurelle yleisölle tuntematon taiteilijasuuruus. Kysy vanhoista tavaroista -palstalla kerrotaan, kuka Gummerus oli ja mikä on sinipukuista tyttöä esittävän harvinaislaatuisen taulun arvo.

Perimäni kuva sinipukuisesta tytöstä on tehty pastelliliiduilla. Siinä on nimikirjaimet O.G ja vuosiluku -98. Isoisäni isä oli voittanut työn Taiteilijayhdistyksen arpajaisissa. Onko työ Olga Gummeruksen tekemä?

Olga Gummerus-Ehrström (1876–1938) on 1800–1900-lukujen vaihteessa vaikuttanut naistaiteilija, joka on valitettavasti vaipunut suurelta yleisöltä unholaan. Hänen töitään liikkuu taidemarkkinoilla kovin harvoin. Olga oli Helene Schjerfbeckin ja Elin Danielson-Gambogin oppilas Ateneumissa. Hän menestyi opinnoissaan hyvin ja sai monia palkintoja.

Valmistuttuaan hän suuntasi Pariisiin opiskelemaan. Siellä hän tutustui tulevaan mieheensä Erik O.W. Ehrströmiin, joka myös oli ja on merkittävä hahmo maamme taidehistoriassa.

Taidetakoja ja koristetaitelija Ehrström suunnitteli muiden muassa Suomen kuninkaan kruunun ja Suomen normaalivaakunan. Vuonna 1919 hän perusti Taito Oy:n yhdessä Paavo Tynellin, Emil Wikströmin ja Gösta Serlachiuksen kanssa. Tämä mielenkiintoinen taiteilijapariskunta, Olga ja Erik, työskentelivät vuoden 1927 jälkeen tiiviisti, koska Erik menetti kätensä ja tarvitsi vaimonsa apua.

Arvion taulusta antoi Koti ja keittiö  -lehden suomalaisen taiteen asiantuntija, taidekauppias Seppo Salviander. Lue Kysy vanhoista tavaroista -palsta Koti ja keittiö -lehdestä 12/2017, joka ilmestyy 26.10.!

Lue myös:

Löytyykö kotoasi tämä suomalainen kristalliklassikko?

Tiesitkö, miten antiikin hinta määritellään? Katso video!

 

Tilaa Idealistan uutiskirje!

Saat sähköpostiisi suoraan monipuoliset treeni-, kauneus- ja hyvinvointijutut.

Toimitus suosittelee