Edullisesti uutta ilmettä kotiin – tuunaa vanha nukkamatto ja jakkarat

Vanhoja kodin esineitä on helppo tuunata itse. Nukkamatto muuttuu trendikkääksi paimentolaismatoksi ja jakkarat saavat uuden tyylin kankaan avulla.

Uudista vanha nukkamatto

 

Näyttääkö olohuoneesi valkoinen nukkamatto jo parhaat päivänsä nähneeltä? Anna sille uusi elämä ja tuunaa se helposti. Maalaa pensselillä ja seinämaalilla siihen salmiakkikuvio vapaalla kädellä. Saat muodikkaan Beni Ourain -tyylisen paimentolaismaton.

Viivojen kuuluu olla käsin tehdyn näköisiä ja hieman epäsymmetrisiä, kuten aidoissa matoissa.

Lue myös: Kaupunkilaisperhe sisusti rohkeasti unelmiensa kartanon

Pehmusta jakkarat

Anna jakkaroille uusi ilme. Ruuvaa irti puujakkaran jalat. Lisää ohutta vaahtomuovia tai muuta pehmustetta istuinosan päälle. Kiinnitä pehmuste istuimen alta muutamalla niittipyssyn niitillä.

Päälliseksi sopii esimerkiksi pellavainen astiapyyhe, pehmeäksi kulunut räsymaton palanen tai kangaskaupan alelaarista löytynyt kangastilkku. Nido kangas napakasti istuimen alle niittipyssyllä. Niittaa aina ensin vastakkaiset sivut, niin saat tasaista jälkeä.

Rakenna pellavakankainen sohva

80-120 senttimetriä leveästä runkopatjasängystä voit tehdä rennon sohvan. Kiinnitä sen molempiin päätyihin ja yhdelle sivulle lastulevy- tai vanerilevyt. Verhoile levyt kevyesti vanhalla täkillä. Kiinnitä niittipyssyllä.

Ompele esimerkiksi vanhoista pellavalakanoista tai muusta tukevasta kankaasta löysä huppu, joka peittää rungon ja laidat. Kerää selkänojaksi kokoelma erikokoisia tyynyjä. Tyynynpäälliset voit ommella itse kankaanpalasista tai ostaa kirpputoreilta.

Lisää Tee itse -vinkkejä:

Tee itse sängynpääty, servettirenkaat ja kultainen sivupöytä.

Tee itse sisustustikkaat

Tee itse elegantti laveri

Toimitus suosittelee

Pin It on Pinterest