Täydellinen nudemeikki – näin teet sen

Tilda_706480342

Näyttelijä Olivia Munn syö hyaluronihappoa sisältävää japanilaista bataattia (hyaluronihappo kosteuttaa ihoa). Malli Cara Delevingne seisoo päivittäin käsillään (se palauttaa veren kasvoihin). Malli Daria Werbowyn paras kauneusniksi on hänen isoäidiltään. Hän taputtelee vanulapulla kasvoille vastapuristetun sitruunan mehua (se puhdistaa ihoa).
It-tyttöjen parhaat kauneusvinkit saavat kulmakarvat nousemaan. Mihin jäivät poskipuna ja peitepuikko? Eivät mihinkään. Moni julkkis vain leimautuu mieluummin luonnonkauniiksi kuin naiseksi, joka on hyvä peittämään finnejä ja arpia. Siksi meikittömyydestä – ja siitä puhumisesta – on tullut valtava ilmiö.

Vaikka effortless on ajan trendi, vaivattoman näköinen ei synny vaivatta. Nudemeikki on yksi haastavimmista meikeistä toteuttaa. Se ei kuitenkaan ole mahdotonta.
Kuten huippumalli Tyra Banks on sanonut: luonnonkauneus on epäreilua, mutta meikit tekevät kauneudesta tasa-arvoisempaa. Näillä ohjeilla sinäkin opit tekemään täydellisen nude-meikin.

1. Meikkaamaton meikkipohja

Sekoita. Saat meikkivoiteeseen lisää hehkua sekoittamalla siihen heleyttävää pohjustus­tuo­tetta. Myös joitain kasvoöljyjä voi käyttää ohentamiseen, jos meikkivoide on öljypohjainen.
Levitä ohuelti. Valitse ohut meikkivoide, jota voi levittää useamman kerroksen kohtiin, jotka kaipaavat peittoa. Paksu meikkivoide saa ihon helposti näyttämään elottomalta ja rullaantuu juonteisiin.
Käytä käsiä. Levitä meikkivoide sormin. Sormien ja kasvojen ihon lämpö saa meikin levittymään luonnollisesti.
Jätä iho näkyviin. Jos kasvojen iho on hyvässä kunnossa, voi meikkivoiteen levittää vain niille kohdille, jotka kaipaavat peittoa. Usein tämä tarkoittaa otsaa, nenänpieliä ja leukaa.
Valitse oikea sävy. Kun meikkivoide on oikean värinen, rajoja ei jää. Testaa meikkivoide myös kaulan alueelle ja luonnonvalossa, sillä markettien keinovalot johtavat harhaan. Varo etenkin liian punertavia BB-voiteita.
Lopeta puuterin liikakäyttö. Nyt ei puhuta hikipisaroina helmeilevästä ylähuulesta, vaan kuulaasta naamasta. Lisäkiiltoa saat taputtelemalla poskipäille ja amorinkaarelle voidemaista korostustuotetta, kirkasta huulikiiltoa tai vaseliinia. Muotinäytöskikka kiiltäviin silmäluomiin on Elizabeth Ardenin Eight Hour Cream -hoitovoide.

Chanel01

2. Kasvojen muotoilu

Käytä voidemaista, kylmän ruskeaa varjos­tusväriä tai tummempaa meikkivoidetta. Levitä sitä sormilla poskiluiden alle. Levitä hyvin vähän kerrallaan ja häivytä kunnolla.
Tee myös korostukset voidemaisilla valotuotteilla. Tee ne poskipäille, amorinkaarelle ja muihin kohtiin, joiden haluat korostuvan. Puuterit sopivat paremmin ilta- ja juhlameikkiin.
Levitä peitevoide tummien silmänalusten kohdalle pienellä siveltimellä, niin saat värin juuri oikealle kohdalle etkä käytä sitä liikaa. Liian vaalea tai väärään kohtaan levitetty peiteväri vain korostaa väsymystä.
Jos joudut lisäämään peiteväriä pitkin päivää, levitä välillä heleyttävää silmänympärysvoidetta, ettei iho kuivu. Liika väri kuival­la iholla kerääntyy juonteisiin.
Voidemaisella poskipunalla saat poskille luonnollisen punan. Voit myös
taputella käyttämääsi huulipunasävyä poskille.

Isadora01

3. Meikkaamattoman näköiset silmät ja kulmat

Tasoita luomien väri pohjustustuotteella tai meikkivoiteella ja puuteroi kevyesti. Jos haluat nostaa silmää esiin, voit tehdä kevyen rajauksen ruskealla luomivärillä ja häivyttää sen pehmeäksi.
Taivuta ripset, se riittää. Jos välttämättä haluat käyttää ripsiväriä, vaihda musta luonnollisempaan ruskeaan.

Tee ihonvärisellä rajauskynällä silmiä kirkastava sisärajaus. Vaihda voimakas kulmaväri kulmageeliin.

4. Meikkaamattoman näköiset huulet

Kosteuta huulia ja kuori ne tarvit­taessa. Rohtuneet huulet varastavat huomion, kun kasvoil­la on luonnollinen nude-meikki.
Levitä huulille sormella hieman huultesi sävyä syvempää punaa. Huulille jää luonnollinen häivähdys.

 

Teksti Anni Nissi
Kuvat Fabian Björk, Arsi Ikäheimonen, Antoni Ruiz Aragó ja AOP.
Kuvausjärjestelyt Riikka Väänänen

Toimitus suosittelee