Lapland

Kaupallisessa yhteistyössä: Luin Spa

Olin elämäni ensimmäistä kertaa Lapissa. Varma ”En ole koskaan”-pelin Lappikortti on vienyt minut monesti johtoon. Nyt en enää koskaan voi käyttää sitä. Uskon, että tein isomman voiton kuitenkin, kun vastasin pommin varman kyllä Luin Span Marin kysymykseen lähdenkö heidän mukaansa Levin igluihin yhdeksi yöksi.

Meillä on kotona käynnissä keittiöremontti. Olemme muuttaneet Keravalle (kirjoitan tästä muutosta lähitulevaisuudessa) ja kun saimme Puustellin Kimiltä (aivan mahtava asiakaspalvelija btw!) tiedon, että remontti on juuri kyseisellä viikolla milloin minulla on yksi yö Levillä, päätimme, että lähdemme koko perheen voimin sinne samalla vähän pidemmäksi aikaa. Alkuperäinen suunnitelma oli siis se, että lähden yksin Luin Span vieraaksi, mutta saimme hienosti yhdistettyä loistavan loman niin Iglujen kuin Luinspan puolelta tulleen jouston vuoksi.

Saavuimme Igluille maantai-iltana. Paikalla oli jo pimeää, mutta tunnelma oli täydellinen. Respan takkatuli, jouluvalot, kynttilät ja aidon Lapin tunnelma lämpimän henkilökunnan vastaanottaessa meidät tuli tunne, että tämä on sitä mitä rakastan. Rakastan tunnelmaa, iloisia ihmisiä ja kaunista luontoa. Tietysti rakastan myös treenaamista ja niimpä lähdimme aika nopeasti testaamaan paikallista treenimestaa. Kysyimme respasta lähintä salia ja eksyimme samantien Bossladyn eli Laura Peipon mestoille: Levi Wellness Clubin osastolle Basement. Lapsiparkin nainen oli kuin olisi tuntenut Jaxin aina ja niimpä saimme tehtyä porukalla kunnon crossfit-tyyppisen treenin. Kolmen ruokalajin illallinen lasikattoisessa Iglujen Aurora-ravintolassa kruunasi ensimmäisen illan.

Täytyy myöntää, että minulla oli hieman ennakkoluuloja igluista. Mietin millaiset vessat niissä on, onkohan helppo säilöä Jaxin ruokia saati lämmittää, miten ylipäätään lämmitys toimii igluissa, onkohan niissä todella kylmä. Mietin, että viihdymmekö lasikopeissa neljä kokonaista päivää. Todella lämmin iglu puhtaine laseineen, siisteine vessoineen, kivalla uudella pikkukeittiöllä varustettuna oli todella positiivinen yllätys. Se, että iglujen tarkoitus on nähdä taivaalle sängyllä makaessa on hienoa, mutta tuo korkealla tunturissa oleva paikka avaa täydelliset maisemat myös eteenpäin.

Tiistai vierähti Luin Span vieraana. Olen tehnyt aiemmin yhteistyötä Luin Span kanssa (meillä on heidän kaikki pyyhkeet, kylpytakit, vessojen matot, hiuspyyhkeet, vessapaperikorit yms.) ja oli kiva päästä kuulemaan mitä uutta he olivat keksineet. Ihania juttuja tulossa keväällä! Kiitos upeista järjestelyistä koko Luin Span jengille: saimme poreilla revontulien tanssiessa taivaalla, juoda kodassa lämmintä kaakaota, syödä vatsamme täyteen ja tutustua uusiin ihmisiin. Koko neljän päivän reissu oli mieletön. Teen vielä toisen postauksen, jossa kerron muista Levin paikoista missä kävimme.

Rakastuin Lappiin ja Leviin. Haluan käydä monissa eri paikoissa meillä Suomessa, missä on yhtä ihanaa. Tietenkin pistin riman korkealle, kun aloitin jokaisen bucket listillä olevista igluista. Suositelkaa upeita Suomen paikkoja!

<3:Nanna

 • Jenni

  Suosittelisin käymään
  Sallatunturissa, jos on tottunut hälinään niin Sallassa saa hälinää etsiä :D paikka on keskellä ei mitään ja silti siellä on vähän kaikkea, kylpylää ja laskettelurinnettä jne.. Toinen on Ruka :) Ruka sitten taas vähän isompi paikka kuin sallatunturi. Hyviä vaihtoehtoja molemmat, varsinkin jos ei ennen ole käynyt :)

 • Erja

  Minä suosittelisin käymään Rantasalmella järvisydämessä. Paikka on aivan ihana, uuSi kylpylä ja upeat hotellihuoneet. Tämä täytyy kokea paikan päällä tunnelmoineen.

 • carita

  Tänne ollaan kanssa menossa kun vain saisi aikaa! :/ Katselin jo hintoja valmiiksi, eli ihan lähitulevaisuudessa meinaan korkata oman “lappi-neitsyyteni” :)
  Kiitos mukavasta lukemisesta, osui todella oikeaan aikaan!

 • SAnna

  Hei, ihan mielettömiä kuvia, tuonne on ehdottomasti päästävä! 😍 Mistä tuo sun musta talvitakki on?

 • Heidi

  Hei Nanna,
  Aivan ihania kuvia laitoit Reissunne varrelta instagramiin sekä nyt tänne. Kuvat ja nyt blogi kirjoituksesi kuvineen innosti minuakin suunnittelemaan meidän perheelle levin matkaA ja tuetysti iglut täytyy kokea. Ihan huippua. Näittekö muuten revontulia lapin reissulla?

  • nannakaralahti

   Moikka Heidi,

   No nähtiin, oli niin upeat!! Olimme 3 yötä ja yhtenä päivänä meitä onnisti. Menkää igluihin, on kyllä mieletön kokemus :)

 • Marjo

  en oo koskaan käyny lapissa, mutta ainakun näkee noita kuvia sieltä niim se on niin kaunis Ja ehdottomasti suomen kaunein paikka. Olisi todella ihanaa päästä käymään tuolla ennen joulua tai jouluna, ehkä joskus on mahdollisuus😍 rakastan joulua ja vihaan viettää sen kaupungissa, mitä oon jo viimeiset kuusi vuotta joutunut tekemään. Lapsuuteni oon asunut maalla, joten siksi maalla on se oikea joulun unnelma. Rauhallista, hiljaista ja tunnelmallista. =)

  • nannakaralahti

   Joulun tunnelma rauhallisessa ja tunnelmallisessa ympäristössä on jotain niin ihanaa <3 Muistan lapsuuden lumet ja kun pukki tuli, hän pyyhki lunta lakistaan. Toivon suuresti, että saamme tänä jouluna tänne eteläänkin kunnolla lunta :)

 • Katariina

  Moi! kylläpä kuulostaa ja näyttää ihanalta! suomen luonto parhaimmillaan on käsittämättömän kaunis. itse olen kerran käynyt lapissa ja kilpisjärvi sekä saanatunturi on ihan mun suosikkeja. kesällä aivan ihana paikka. kannattaa käydä! <3

  • nannakaralahti

   Kesälappi on kyllä kokematta, täytyy ehkä ensi kesänä suunnata sinne :)

 • Elina

  Kauniita kuvia 😍 itselläni on jo pitkään ollut haaveena lähteä joulun aikoihin lappiin – uskon, että siellä on ihan erityinen tunnelmansa… Teidän reissua somessa seuranneena innostus vain kasvoi… ☺ Hei mikä paikka se piparkakkutalo oli? Näytti niin houkuttelevalta… 😄 P.s En tiedä miksi kirjoitus tuli isolla, enkä saanut sitä muutettua.. 🤔

  • Elina

   ..Tai siis näköjään lopulta kaikki sanat eivät tulleetkaan isolla…🤔😂

  • nannakaralahti

   Kiitos ihanasta viestistä :) Se piparitalo oli siellä Tonttulassa! Mee ihmeessä käymään :)

   • Elina

    Kiitos Nanna ☺

 • Kati

  Tervetuloa Sallaan, täällä saa tosiaan olla rauhassa ja ihan vain rentoutua aidossa lappilaisessa maisemassa ja erämaan syleilyssä! :) Silti pääsee halutessaan laskemaan laadukkaisiin rinteisiin ja tapaamaan retkillä porot ja huskyt. Terkuin Kati, matkailukoordinaattori in the middle of nowhere

 • Lene

  Turun saaristo ja Suomenlahden majakat, kansallispuistot ja lähipaikat kuten Porvoo ja Hanko.
  Tampere 👍

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Toimitus suosittelee